"Nije u redu uzeti tri minimalca, a ne platiti porez"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Nije u redu uzeti tri minimalca, a ne platiti porez”

  Premijerka Ana Brnabić pozvala je privrednike da redovno plaćaju porez i poručila da nije društveno odgovorno da koriste pomoć države od tri puna minimalca i dva minimalca od 60 odsto, a da nisu izmirili svoje obaveze prema državi i građanima.

  Brnabić je rekla da je uočeno neplaćanje poreza u trgovinama, pekarama, manjim prodavnicama…

  “Jedna velika molba za privredu – važno nam je da budemo odgovorniji nego ikada i da plaćamo poreze, znam da to nije popularna tema, ali videli smo da je tokom ove godine privreda suočena sa nikad većim izazovima i da postoji problem u plaćanju poreza u trgovinama, pekarama, manjim prodavnicama…”, rekla je Brnabić.

  Podsetila je da je plaćanje poreza “obaveza i dužnost”, kao i prvi i osnovni znak odgovornog poslovanja i solidarnosti.

  “Ako se ne plaćaju porezi država nema novac da podrži zapošljavanje mladih, nema za nove puteve, bolnice, za plate lekara… Apelujem na sve, molim, a tu je i inspekcija da radi svoj posao, da svi plaćaju poreze”, poručila je Brnabić.

  Važno je, navodi, da se i država i privreda drže zajendo kako bi srpski budžet bio stabilniji, a Srbija spremna da nastavi sa ulaganjima.

  Izvor: Večernje novosti

  Foto: Beta/Slobodan Miljević

  What's your reaction?

  Komentari

  • P.O.

   A tek što bi bilo odgovorno i normalno da se novac od poreza i doprinosa ne rasipa na mito i korupciju, spomenike, gondole, novogodišnju rasvetu, fontane, jarbole i druge megalomanske, štetne i beskorisne projekte koji unazađuju kvalitet života građana.

  • Sale

   Jeste, tačno. Eto, na primer Pink,...:(

  • Milan

   Nije u redu da predsednik od naših para kupuje respiratore mimo tendera i ispod tezge, na "polucrno", kao da je to njegova imovina. Nije u redu da zamenik gradonačelnika od naših para kupuje vozila "oko sokolovo" koja su višestruko skuplja od mnogih koja bi isto tako vršila posao. Nije u redu da novogodišnja jelka košta 80.000 eur naših para. Nije u redu da se državni činovnici (uključujući i gospođu premijerku) bahate novcem koji privreda uplaćuje.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE