NIS domaćin konferencije posvećene sistemu otvorenog obrazovanja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS domaćin konferencije posvećene sistemu otvorenog obrazovanja

  Kompanija NIS organizovala je u Novom Sadu završnu konferenciju u okviru evropskog TEMPUS projekta BAEKTEL, posvećenog spajanju akademskog i preduzetničkog znanja kroz savremene načine učenja i razmene obrazovnog materijala.

  Na konferenciji su predstavljeni savremeni trendovi u obrazovanju koji će kroz BAEKTEL platformu omogućiti svima koji žele da unaprede svoje znanje da elektronskim putem  pristupe materijalima, naučnim sadržajima i predavanjima univerziteta širom Evrope.

  Kao kompanija koja kontinuirano primenjuje inovacije u poslovanju i  pruža značajan doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja u zemlji, NIS je kao partner iz privrede podržao ovaj projekat čiji je cilj da unapredi i osavremeni znanja i veštine i učini ih široko dostupnim. Na ovom projektu NIS je sarađivao sa Rudarsko-geološkim fakultetom,  dugogodišnjim strateškim partnerom kompanije.

  Skup je otvorio Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a i direktor Funkcije za organizaciona pitanja koji je tom prilikom izjavio da je veliko zadovoljstvo da NIS ima priliku da bude domaćin završne naučne konferencije TEMPUS programa čiji je cilj promocija obrazovanja, kontinuiranog unapređivanja znanja i veština, kao i jačanje veza između privrede i naučno-obrazovnog sektora. “U današnje vreme koje je obeleženo ubrzanim tehnološkim razvojem neophodno je kontinuirano unapređivati stečena znanja.  Zbog toga smo ponosni što je NIS deo ovog evropskog projekta čiji se ciljevi podudaraju sa vrednostima koje NIS promoviše kada je reč o unapređenjima u oblasti obrazovanja i nauke i njihove povezanosti sa privredom “, naveo je Šibanov.

  Na skupu su učestvovali i NIS-ovi stipendisti, danas uspešni eksperti iz oblasti nafte i gasa koji su govorili o najboljoj primeni prakse i znanja u industriji, kao i o razmeni znanja privrede i obrazovanja.

  Primenjujući međunarodne standarde i ulaganje u obrazovanje, kompanija NIS je u 2016. godini postala prva kompanija u Srbiji koja je za svoj doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja dobila „Svetosavsku nagradu“ koju dodeljuje Republičko ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE