NIS i FCA Srbija predstavljaju gorivo budućnosti na Sajmu automobila - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NIS i FCA Srbija predstavljaju gorivo budućnosti na Sajmu automobila

  Prednosti korišćenja komprimovanog prirodnog gasa, kao i dostignuća kompanije NIS u proizvodnji i prodaji ovog energenta koji se smatra gorivom budućnosti, predstavljene su na Sajmu automobila (BG Car Show 2016), u okviru saradnje NIS-a sa kompanijom FCA Srbija (Fijat Krajsler Automobili Srbija).

  O osobinama komprimovanog prirodnog gasa, njegovim ekološkim i ekonomskim benefitima govorio je mr Nikola Luburić iz Sektora za prodaju i trgovinu prirodnim gasom NIS-a. On je objasnio da je NIS 2014. godine započeo proizvodnju komprimovanog prirodnog gasa na naftno-gasnom polju Palić i da je ovaj energent najpre bio namenjen veleprodaji, a u avgustu prošle godine kompanija NIS je otpočela i maloprodaju ovog energenta, čime je postala prva velika mreža benzinskih stanica u zemlji koja je u svoju ponudu uvrstila i komprimovani prirodni gas.

  Sa najmanjom emisijom ugljen-dioksida u poređenju sa drugim derivatima, komprimovani prirodni gas smatra se gorivom budućnosti, a pored ekološkog aspekta, prednost njegove primene ogleda se i u ekonomskoj isplativosti, kao i u odličnim performansama koje pruža vozilima. Takođe, jedna od osnovnih prednost KPG-a leži u njegovoj energetskoj, odnosno kalorijskoj vrednosti koja je daleko viša u poređenju sa ostalim pogonskim gorivima.

  NIS je ovom prilikom najavio i specijalnu ponudu za svoje korporativne klijente. Prvih petnaest kupaca novog modela FIAT 500 L sa pogonom na komprimovani prirodni gas na poklon će dobiti ovaj energent u količini dovoljnoj da pređu 1.000 kilometara.

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE