"Nismo ludi, pravimo rakete"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Nismo ludi, pravimo rakete”

  U valjevskom Krušiku je položen kamen temeljac za novu kapislanu u toj fabrici gde će se zaposliti 120 novih radnika koji će proizvoditi kapisle za streljačku municiju tipa “bokser”.

  Temeljac su položili ministar odbrane Zoran Đorđević i direktor holding kompanije Krušik Mladen Petković, a polaganju temeljca u Valjevu prisustvovao je premijer Aleksandar Vučić.

  Ukupna vrednost investicije je 8,7 miliona evra, a objekat bi trebalo da bude izgrađen do kraja septembra. Površina novog objekta biće 1.208 metara kvadratnih i tu će se proizvoditi kapisle za municiju tipa “bokser”, kalibra 4,5 i 5,5 milimetara. Predviđeni kapacitet proizvodnje je 400 miliona komada godišnje.

  Vučić je, posle polaganja kamena temeljca za novu kapislanu, rekao da se ta fabrika namenske industrije vraća na staze stare slave.

  Najavio je da će u Krušiku, koji danas ima 1.731 radnika, uskoro biti zaposleno više od 2.000, od kojih će 1.500 raditi u proizvodnji. “To je ogroman uspeh”, rekao je Vučić.

  Vučić je naveo da je “Krušik”, kao i Železara u Smederevu, “priča o borbi i neodustajanju”. Krušik se danas finansira iz sopstvenih sredstava, rekao je on.

  “Da smo vam pre nekoliko godina rekli da će se ovde opet proizvoditi rakete, rekli biste da smo ludi, a danas imamo sve delove za rakete i sve se proizvodi u Krušiku. Prvi put ćemo proizvoditi i cevi 155 milimetara”, rekao je Vučić.

  On je dodao da će se Srbija boriti da naredne godine bude evropski prvak u rastu BDP, što će značiti veće plate i penzije, zaustavljanje rasta javnog duga, uspešnu Srbiju.

  Izvor: RTS

  Foto: Krusik

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE