"Lakše i sigurnije": Amerikanci uvode novi način testiranja na koronu - SAMOTESTIRANJE

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Lakše i sigurnije”: Amerikanci uvode novi način testiranja na koronu – SAMOTESTIRANJE

  Zdravstvene ustanove u Njujorku uvode samotestiranje na koronavirus u kome će građani sami uzimati uzorke prema uputstvima zdravstvenih radnika, najavio je gradonačelnik Njujorka Bil de Blasio.

  On je rekao da će to omogućiti daleko više testiranja koje će biti lakše i sigurnije i za pacijente i za zdravstvene radnike.

  “To je nešto što ćemo početi masovno da koristimo jer će svima biti bolje”, rekao je de Blasio.

  Do sada, testiranje su uglavnom obavljali zdravstveni radnici tako što su bris uzimali duboko iz nozdrva, što je često iritiralo pacijente na kijanje i kašljanje čime su direktno bili ugroženi zdravstveni radnici, naveo je gradski medicinskli zvaničnik.

  Nova metoda bi trebalo da počne da se primenjuje narednih dana na osam mesta u gradu. Proces će funkcionisati tako što će zdravstveni radnik objasniti kako da se uradi test, a zatim će osoba otići u drugu prostoriju, uzeti bris iz nosa i pljunuti u šolju za drugi uzorak zbog unakrsne provere.

  De Blasio je rekao da će metoda omogućiti održavanje veće udaljenost između medicinskog osoblja i ljudi koji se testiraju, i povećaće broj testiranja sa 15 na 20 za jedan sat.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE