Noćna mora srpskih koridora

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Noćna mora srpskih koridora

  Ne, ovo nije priča o politici, strankama, uzdizanju ili blaćenju naših političara. Ovo je priča o izgradnji jednog putnog koridora koji ovoj zemlji mnogo znači, a nikakao da ga završimo. Izgradnja Koridora 10 je prava metafora naših života u Srbiji, slika sadašnje, ali i onih prethodnih vlasti. Beskrajna kašnjenja i odlaganje rokova, tako se u jednoj rečenici može opisati sve ono što se događalo i što se događa u vezi sa ovom važnom putnom deonicom.

  Taman kada smo pomislili da se sve konačno bliži kraju, saobraćajna nesreća u kojoj je jedna žena poginula, a sada već bivši direktor preduzeća Koridori Srbije Zoran Babić teško povređen, postavila je neka nova pitanja. Nesreću je, po svemu sudeći, izazvao vozač direktora koridora. Pored bezbednosnih ovaj događaj pokrenuo  je pitanje zašto se prvi čovek jednog državnog preduzeća vozio u automobilu koji je kupila privatna firma angažovana na izgradnji jedne deonice autoputa.

  U međuvremenu, vozaču je dozvoljeno da se brani sa slobode. A jedini, zasada, izvestan epilog je neopoziva ostavka Zorana Babića.

  “Izgubljen je jedan ljudski život. Za mene kao čoveka sasvim dovoljno da više ne obavljam funkciju na kojoj sam zatečen u momentu teške nesreće. Iako sam bio samo saputnik, za mene kao čoveka, to je dovoljan razlog da više ne obavljam funkciju vršioca dužnosti direktora Koridora Srbije”, naveo je Babić u saopštenju koje prenosi TV N1.

  On je rekao da su bezbednost i sigurnost bili njegovi ciljevi, i da je to “potpuno jasan motiv” da podnese neopozivu ostavku.

  Dok čekamo na završetak Koridora 10 napreduju radovi na  jednom potpuno drugačijem projektu u Beogradu.

  Skoro polovina radova na spomeniku Stefanu Nemanji završena je i izlivena u bronzi, pišu Večernje novosti, a prvi delovi monumentalne skulpture u Beograd će stići u maju.

  Zamišljeno je da spomenik Stefanu Nemanji bude postavljen ispred bivše Železničke stanice u Beogradu, na sredini Savskog trga, i da bude vidljiv sa Trga Slavija. Postament će biti napukli vizantijski šlem, iz koga se pomalja vladarsko žezlo, a spolja su prikazane njegove dve najznačajnije zadužbine – Studenica i Hilandar. Spomenik će biti visok 28 metara.

  Gde se (g)radi, tu se i zagađuje. u četvrtak nam je stigla vest da je Beograd  bio najzagađeniji glavni grad na svetu, ali je ovog vikenda usledio demanti i  to od direktora agencije za zaštitu životne sredine Filipa Radovića.

  Vazduh u Srbiji je umereno zagađen, a povišena koncentracija zagađujućih materija u vazduhu uobičajena je tokom zimskih meseci, kazao je Radović.

  Iz Ministarstva za životnu sredinu tvrde da je situacija sada stabilna. Kažu i da se problemi zagađenosti rešavaju sporo, jer se iz budžeta za to odvaja nedovoljno novca. Za svaki slučaj, možda biste ovog ponedeljka na posao trebalo da krenete sa maskom. Ako uspete da to uklopite uz vaš poslovni autfit –  svaka čast.

  Proteklog vikenda u fokusu je bio i Niš gde su dve osobe preminule od gripa, a 25 je hospitalizovano. Pazite se i pokušajte da koliko god možete ojačate svoj imuni sistem – otpornost na viruse, ali i sva nerviranja.

  I tako,uz ovoliko uzbudljivih dešavanja,  dok kažeš vikend već je stigao ponedeljak. Možete vi to, ne dajte da vam ponedeljak bude ponedeljBljak. 

  Izvor: BIZLife

  Foto: Youtube

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE