Novi IGRAČ na evropskom nebu: Poljaci KUPUJU nemački Kondor

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi IGRAČ na evropskom nebu: Poljaci KUPUJU nemački Kondor

  Poljski LOT je dao najbolju ponudu za kupovinu nemačkog avioprevoznika Condor koji se nedavno spasao od bankrota.

  Nemačka aviokompanija Condor (Condor Flugdienst GmbH) sa sedištem u Frankfurtu, biće prodata kompaniji LOT Polish Airlines (LO/LOT).

  Poljski avioprevoznik je pobedio na tenderu koji je raspirasala nemačka vlada za prodaju Condora nakon što ga je novčanom pozajmicom od 380 miliona evra spasila od gašenja kada je njegov tadašnji vlasnik, britanski Thomas Cook proglasio bankrot.

  Dva prevoznika sa istim vlasnikom će tako postati jedna od najvećih evropskih avio grupacija kojoj će Nemačka i Poljska biti ključna tržišta.

  U saopštenju za medije se navodi da će Condor zadržati svoj koncept poslovanja (prema destinacijama za odmor) kao i upravu, dok će PGL obezbediti stabilno poslovanje ovoj kompaniji.

  “Preuzimanje Condora se savršeno uklapa u strategiju PGL. Želimo da očuvamo Condorov veoma popularan brend u Nemačkoj i da ga predstavimo novim tržištima u Evropi. Svim srcem želimo dobrodošlicu Condorovim zaposlenima u PGL porodicu i pozivamo ih da zajedno stvorimo jednu od najvećih avio grupacija u Evropi”, izjavio je predsednik upravnog odbora PGL i generalni direktor LOT Rafal Milčarski.

  Dve kompanije (LOT i Condor) će zajedno činiti jednu od najvećih evropskih avio grupacija sa preko 20 miliona putnika godišnje. Preuzimanje bi trebalo da bude realizovano do kraja aprila, a potrebno je još da taj proces odobri evropsko antimonopolsko telo.

  Poljski premijer Mateuš Moraviecki pozdravio je sporazum kao preokret u dosadašnjim trendovima koji su podrazumevali da stranci kupuju poljske grupacije, a ti stranci često su bili upravo Nemci.

  “Ovo je dokaz snage poljske ekonomije”, prokomentarisao je premijer.

  Izvor: aviatica.rs

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE