Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Novi proizvod životnog osiguranja na tržištu Srbije

Generali Osiguranje Srbija razvilo je inovativan i jedinstven proizvod na našem tržištu koji kombinuje klasičan vid životnog osiguranja sa ulaganjem u investicione fondove, tzv. „unit-linked proizvod“. Generali Mozaik namenjen je klijentima koji žele dugoročno da štede i obezbede finansijsku sigurnost za svoje najmilije, ali i da aktivno investiraju na tržištu kapitala tako što će upravljanje imovinom prepustiti finansijskim stručnjacima.

„Poslovi životnog osiguranja povezani sa investicionim jedinicama znatno su se povećali tokom poslednjih nekoliko godina u zemljama Evropske unije. Izmenama zakona o osiguranju omogućeno je uvođenje ovakvih proizvoda i na tržište Srbije. Ipak, za širi potencijal razvoja unit-linked proizvoda, potrebna je i promena druge zakonske regulative u domenu proširenja slobodnog prostora za ulaganje i upravljanje sredstvima, a samim tim i veću ponudu fondova. Zadovoljan sam što smo prvi na finansijskom tržištu ponudili klijentima ovakav proizvod, čime smo još jednom potvrdili inovativan pristup poslovanju i sposobnost da klijentima ponudimo nešto novo. Kao dugogodišnji lider na tržištu životnog osiguranja u Srbiji, sa tržišnim učešćem od 34% (treći kvartal 2015. godine), plasiranjem novog proizvoda krećemo se u skladu sa svetskim tražišnim trendovima i strategijom Generali grupe“, istakao je Dragan Filipović, predsednik Izvršnog odbora i generalni direktor Generali Osiguranja Srbija.

Po prvi put na našem tržištu, dobit po polisi vezuje se za prinose investicionih fondova u koje se ulaže premija. Polisa investicionog životnog osiguranja Generali Mozaik pokriva slučaj smrti i slučaj isteka perioda osiguranja (doživljenje). Osiguranje se može ugovoriti na period od pet do 25 godina. Premija se plaća jednokratno u dinarima. Jednokratno uplaćena premija se ulaže u investicione jedinice sledećih investicionih fondova: Raiffeisen CASH, Raiffeisen EURO CASH, Raiffeisen WORLD, KomBank Novčani fond i KomBank InFond.

Osigurana suma za slučaj doživljenja jednaka je vrednosti investicionog paketa na individualnom računu ugovarača na dan isteka ugovora o osiguranju. Za slučaj smrti isplaćuje se garantovana osigurana suma u iznosu do 20.000 evra, na koju se dodaje vrednost investicionog paketa na individualnom računu ugovarača na dan nastanka osiguranog slučaja.

Izvor: BIZLife

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE