Novi projekat Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom“

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novi projekat Hemofarm fondacije „Na kafi sa psihologom“

  Sa idejom da ukaže na važnost brige o mentalnom zdravlju i ohrabri javnost da potraži pomoć stručnjaka kada je to potrebno, Hemofarm fondacija pokrenula je projekat „NA KAFI SA PSIHOLOGOM” u okviru kojeg će svake srede tokom naredna dva meseca, počevši od 3. aprila, biti organizovani razgovori sa stručnjacima i poznatim ličnostima koje su se i same tokom života suočile sa konkretnim problemima ili dilemama.

  Projekat „NA KAFI SA PSIHOLOGOM” Hemofarm fondacija realizuje uz podršku Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu i u partnerstvu sa Art komunom Dorćol Platz.

  U okviru dvomesečnog projekta priznati stručnjaci i poznate ličnosti razgovaraće o temama poput: stresa na poslu, kako uskladiti karijeru i porodicu, o razvodu, problemima zavisnosti, kako se izboriti sa bolešću ili saznanjem da neko blizak boluje od teške bolesti, kao i kako deci ograničiti upotrebu elektronskih uređaja.

  Prva „KAFA SA PSIHOLOGOM“ zakazana je za 3. april od 18 do 20 časova u prostoru Dorćol Platz-a.

  Jovana Gligorijević, novinarka i pomoćnica glavnog urednika nedeljnika „Vreme”, o svom ličnom iskustvu u borbi sa depresijom razgovaraće sa dr Aleksandrom Dimitrijevićem, kliničkim psihologom i psihoanalitičarem. Moderator ovog razgovora biće Dragan Ilić, takođe psiholog i novinar.

  „Depresija je, kako ukazuju najnovija istraživanja, na šestom mestu među najvećim zdravstvenim problemima u Srbiji, a posebno zabrinjava to što upravo ova bolest predstavlja drugi uzrok smrtnosti među mladima od 15 do 25 godina. Zato je naš zadatak da pokažemo da razgovor sa psihologom ne sme i ne treba da predstavlja tabu”, objasnila je Suzana Đorđević, direktorka Hemofarm fondacije, podsećajući na predviđanja Svetske zdravstvene organizacije da će depresija do 2020. u svetu biti na drugom mestu najučestalijih bolesti.

  Ivana Stepanović Ilić, upravnica Instituta za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, kaže da ovakva manifestacija predstavlja novi vid aktivnosti ove institucije.

  „Naša osnovna delatnost kojom se bavimo skoro 60 godina, tiče se realizacije naučnih istraživanja. Međutim, bilo nam je važno da podržimo ovaj projekat, jer je usmeren na približavanje tema iz oblasti mentalnog zdravlja široj populaciji”, dodala je Stepanović Ilić.

  Teme o kojima će se razgovarati „NA KAFI SA PSIHOLOGOM“ biće dodatno obrađene i kroz blogove stručnjaka, dostupnim na veb-sajtu Hemofarm fondacije.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE