NOVI SAD: Jedna firma, jedan zaposleni, jedan klijent i MILIONI zarade

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NOVI SAD: Jedna firma, jedan zaposleni, jedan klijent i MILIONI zarade

  Novosadska firma “Zelena milja”, koja ima jednog zaposlenog, za godinu dana postojanja ostvarila je prihod veći od 17 miliona dinara i to radeći samo sa jednim partnerom – Javno komunalnim preduzećem “Gradsko zelenilo” iz istog grada, piše danas Vojvođanski istraživačko-analitički centar (VOICE).

  Firma osnovana u januaru prošle godine dobila je poslove vredne 20 miliona dinara od “Zelenila”, navodi VOICE.

  Prema godišnjem finansijskom izveštaju, ta firma prihodovala je tokom cele godine oko 17,2 miliona dinara, što upućuje na to da je jedini klijent ove mlade kompanije bilo upravo “Gradsko zelenilo”, navodi VOICE (www.voice.org.rs).

  Izvori iz “Gradskog zelenila” kazali su da je čitav promet ostvaren tako što je to Javno komunalno preduzeće uvodilo “Zelenu milju” u poslove kao podizvodjača na tenderima koje je dobijalo.

  Prema pisanju VOICE, da je “Zelenilo” poslovalo na taj način dokazuje i jedna od faktura kojom se nalaže isplata “Zelenoj milji” za izvršen posao, a radilo se o tenderu Naftne industrije Srbije (NIS) za održavanje zelenih površina u pogonima te kompanije.

  Sam tender, prema dokumentaciji koja je dostupna, prilično je zahtevan u tehničkom pogledu, a od firme koja će dobiti posao zahtevano je da poseduje mnoštvo opreme – od kosačica do trimera, ali i tridesetak jednovremeno angažovanih radnika.

  “Nije jasno kako je pomenuta firma koja je prema evidenciji APR-a tokom prošle godine imala samo jednog zaposlenog i koja je osnovana sa kapitalom od 10.000 dinara i pretežnom delatnošću ‘nespecijalizovana trgovina na veliko’ uradila ove poslove”, navodi VOICE.

  “Gradsko zelenilo” ni posle više od pola godine nije odgovorilo na Zahtev za dostavljanje informacije od javnog značaja, koji joj je VOICE uputio još u januaru mesecu.

  JKP “Gradsko zelenilo” početkom ove godine dospelo je u žižu javnosti zbog masovnog otpuštanja visokokvalifikovanih radnika.

  Tada je najmanje 16 dugogodišnjih radnika koji su bili angažovani na neodredjeno vreme proglašeno tehnološkim viškom, a pored odlaska ostavljena im je mogućnost da predju na druga radna mesta i prihvate se posla koji nosi nižu platu i ne zahteva njihove kvalifikacije.

  Kako su tada radnici ispričali medijima, spremali su tužbe protiv “Zelenila” zbog proglašavanja tehnološkim viškom i ponude da pređu da rade na terenu.

  “Među nama koji smo proglašeni viškom i kojima je ponudjeno da rade na terenu ima i onkoloških pacijenata, koji nikako ne smeju da borave dugo na terenu i obavljaju ovakve poslove”, kazali su tada radnici za Radio 021.

  Izvor: Beta, Voice

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • jasna

   Fikcija, nameštaljke...naša stvarnost. Odavde se beži zbog tumorozne i kancerogene stvarnosti, toliko je sve ogrezlo u nameštene i dogovorene tendere. poslove, pranje para bez posla, da ne mogu da shvatim pomamu za učlanjenje u SNS zbog posla. Imamo li bar malo dostojanstva i morala.

  • Koga Se To Tiče

   To se zove krađa društvenog kapitala. Ali koga se to još tiče u siledžijskoj zemlji, gde retardirani narod tvrdi da nije silovan, već dobrovoljno pristao na seks.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE