Novinar o herojima pandemije i jedan od pobednika konkursa "Oni su heroji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Novinar o herojima pandemije i jedan od pobednika konkursa “Oni su heroji”

  Gotovo od samog početka, 2020. godina nas suočava sa svakodnevnim iznenađenjima na globalnom nivou. Nažalost, negativnim. Ipak, neupitna je činjenica da su ovakve okolnosti izdvojile najhrabrije među nama, one koji, i pored svih opasnosti pokazuju hrabrost i snagu, pomažući drugima.

  Ovakvih heroja ima u svakom društvenom segmentu života, a u želji da se istaknu najbolji među njima, Delegacija Evropske unije je u partnerstvu sa Er Srbijom sprovela konkurs pod nazivom „Oni su heroji“.

  Zahvaljujući partneru Delegacije EU na ovom projektu, Er Srbiji, 15 heroja sa najvećim brojem glasova dobiće po dve avio karte za putovanje u bilo koju zemlju EU.

  Lepša strana vanrednog stanja

  Meseci iza nas u najvećoj meri bili su obeleženi ne tako lepim i srećnim pričama. Teme su uglavnom bile fokusirane na broj obolelih i preminulih, na restriktivne mere, ograničavanje kontakata među ljudima, strah itd.

  Međutim, u moru loših priča, novinar Aleksandar Nićiforović iz Novog Pazara odabrao je da izveštava o onim lepim, o herojima koji su se za vreme vanrednog stanja nalazili na prvoj liniji fronta u borbi protiv koronavirusa.

  Izveštavao je o medicinskom osoblju, vatrogascima, vojsci, volonterima, humanitarcima, ali i svojim kolegama, novinarima, za koje i sam kaže da su, pored svih, i oni “istinski heroji”.

  Njegova želja da ljudima prenese lepšu stranu vanrednog stanja, kako se zvala njegova rubrika, i njega samog svrstala je u redove heroja.

  Aleksandar je jedan od pobednika konkursa “Oni su heroji” sa više od 50.000 glasova podrške građana. Na konkurs prijavile su ga kolege novinari, a za njega su rekli da je “heroj naše profesije i grana Novog Pazara”.

  “Tokom dana izveštavao je o svim aktuelnostima koje se tiču korona virusa, nažalost najčešće o broju obolelih i umrlih. Tokom noći Aleksandar postaje super novinar jer piše, i javnost upoznaje sa nekim pravim i istinskim herojima”, rekli su o njemu.

  Kako se navodi, tokom 50 dana trajanja policijskog časa, na portalima za koje je izveštavao i svojim nalozima na društvenim mreežama u rubrici “Lepša strana vanrednog stanja” objavio je 50 pozitivnih priča o ljudima i događajima.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Oni su heroji

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE