NTC stručnjak Ranko Rajović o predškolcima i "digitalnoj dadilji"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  NTC stručnjak Ranko Rajović o predškolcima i “digitalnoj dadilji”

  EU info centar organizuje još jedan vebinar pod nazivom “Digitalna dadilja”, koji se održava u sredu 26. avgusta od 17 sati.

  Vebinar “Digitalna dadilja” nastavak je serijala vebinara “Digitalni imunitet – od digitalne cucle do digitalnog buntovnika” i namenjen je roditeljima i vaspitačima dece predškolskog uzrasta.

  Ranko Rajović, stručnjak za rani razvoj inteligencije kod dece i autor NTC programa, Maja Zarić, Ministarstvo kulture i informisanja – rukovodilac u Sektoru za informisanje i medije, Jelena Micić, urednica Obrazovno-naučnog programa RTS-a diskutovaće na teme: predškolci i digitalna dadilja – vreme pred ekranima, kvalitet i kvantitet, koliko osnažujemo decu da konzumiraju obrazovne, kreativne i pozitivne medijske sadržaje, koliko su upoznati sa Netflix-om, Youtube-om, Instagramom, TikTok-om i video igricama, kako promišljati o medijskim sadržajima sa predškolcem, šerenting i kreiranje digitalnog identiteta predškolca, koliko predškolci znaju o društvenim mrežama, šta možemo da radimo drugačije ili bolje?

  Razgovor će moderirati Dragan Ilić, novinar i psiholog.

  Znanja i veštine iz oblasti medijske pismenosti roditeljima pomažu da ojačaju digitalni imunitet svoje porodice i neguju dobre medijske navike.  Zato je najpre potrebno da promislimo kako se ponašamo kao roditelji u digitalnom medijskom okruženju, a posebno kako utičemo na kreiranje digitalnog identiteta naše dece i njihovih medijskih navika.

  Sa druge strane, predškolci dosta vremena provode sa svojim vaspitačima i vršnjacima sa kojima stiču nova znanja, promišljaju, igraju se, razmenjuju informacije, utiske, i veoma im je stalo da se uklope u tu sredinu.

  Za učešće na vebinaru registrujte se na ovom linku.

  Izvor: BIZLife

  Foto: EU info centar

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE