O ELONU MASKU smo već sve čuli, ali znate li u kom biznisu je njegov mlađi brat?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  O ELONU MASKU smo već sve čuli, ali znate li u kom biznisu je njegov mlađi brat?

  Da li ste čuli za čoveka čiji su planovi da do 2024. godine pošalje ljude na Mars? Njegovo ime i prezime stoji uz kompanije Tesla, SpaseX, PayPal, Zip2. Pretpostavljate da je u pitanju Elon Mask.

  Međutim, ovo prezime nosi još jedan preduzetnik čiji su ciljevi podjednako futuristički, ali u drugom smislu.

  Kimbal Mask je mlađi brat Elona. Njegova delatnost je poljoprivreda. Osnovao je Square Roots, poljoprivrednu kompaniju u Bruklinu 2016. godine. Bave se proizvodnjom sveže hrane širom sveta i osnaživanjem mlađih generacija da učestvuju u gradskoj poljoprivredi.

  Svetski ekonomski forum ga je 2017. godine proglasio „globalnim socijalnim preduzetnikom“.

  Ipak, i on je započeo svoju karijeru na internetu u saradnji sa bratom. „Karijera na Internetu je bila veoma uzbuljiva, i ja ništa ne bi promenio u vezi s tim iskustvom, ali moja strast je uvek bila hrana”, rekao Mask.

  Kada je odlučio čime će se baviti?

  Njegova odluka da se bavi hranom, nastupila je onog trenutka kada je zajedno sa bratom prodao Zip2, njihovu prvu softversku kompaniju. Tada je odlučio da se preseli u Njujork i da upiše privatnu kulinarsku školu Međunarodni kulinarski centar.

  Njegov cilj sada je da otvori ‘Super farmu’ na kojoj će imati 25 hladnjača, infrastrukturu biološke sigurnosti i sve ostalo što je potrebno za pokretanje vertikalne farme, koja predstavlja nov način proizvodnje i gajenja hrane u urbanim sredinama.

  Svetska populacija brzo raste i urbanizuje se. Izvršni direktor Square Roots-a kaže da klimatske promene prete postojećim zalihama hrane, što prisiljava industriju da smisli nove načine brzog uzgoja hrane.

  “Ljudi žele lokalnu hranu jer su izgubili poverenje u industrijski sistem koji isporučuje hranu sa visokim brojem kalorija i malo hranljivih sastojaka, sa velikih razdaljina i sa malo transparentnosti o tome ko je hranu uzgajao i kako”, rekao je Peggs.

  https://www.bizlife.rs/biznis/poslovni-saveti/majka-milijardera-kako-da-odgojite-uspesnu-decu/?fbclid=IwAR26NNX4NJkTz54uM2X0Sjjw1Qt_9ikSuHlNCwul-uq7yyR3Phs1TXojYBo

  Zašto će vertikalne farme biti dobra zamena za klasične objašnjava mikrobiolog Dikson Despomier, profesor za javno zdravlje i zdravlje životne sredine na Univerzitetu Kolumbija.

  „Ako farma na otvorenom ne uspe, poljoprivrednik mora da sačeka do sledeće godine da bi se ponovo pokrenuo. Verikalne farme takođe propadaju, ali urbani poljoprivrednik može ponovo početi u roku od nekoliko nedelja”, navodi on.

  Od svog osnivanja, Square Roots je uzgajao više od 120 sorti useva, uključujući zelje, povrće i jagode.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE