Spas Vidarkinski novi član Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Promo

Izvršni odbor UniCredit Banke Srbija je 11. oktobra proširen sa još jednim članom, Spasom Vidarkinskim, zaduženim za Sektor korporativnog i investicionog bankarstva. Spas je preuzeo odgovornosti od Enrika Verdoše koji je uspešno vodio Sektor korporativnog i investicionog bankarstva od 2014. godine, a koji svoju karijeru nastavlja kao predsednik Izvršnog odbora UniCredit Lizinga u Italiji.

Spas Vidarkinski je započeo svoju bankarsku karijeru u Odeljenju operacija u Prvoj privatnoj banci u Sofiji, a zatim je nadograđivao u Rajfajzen banci u okviru Odeljenja za podršku poslovanju, Odeljenja za prodaju finansijskih proizvoda i Odeljenja za trgovanje finansijskim proizvodima. UniCredit Bulbanci se pridružio 2002. godine kao direktor Prodaje finansijskih proizvoda. Tokom 2006. i 2007. godine, obavljao je dužnost direktora Odeljenja korporativne i institucionalne prodaje, da bi od 2007. do 2009. godine bio na poziciji direktora Sektora trgovanja i prodaje finansijskih proizvoda. Spas Vidarkinski je 2010. godine imenovan za zamenika direktora Sektora korporativnog, investicionog i privatnog bankarstva i direktora Odeljenja poslovanja na finansijskom tržištu i investicionog bankarstva, da bi 2012. godine preuzeo poziciju zamenika direktora Korporativnog, investicionog i privatnog bankarstva i direktora Odeljenja za srednja preduzeća u UniCredit Bulbanci.

Čila Ihas, predsednica Izvršnog odbora UniCredit Banke Srbija, je povodom ovog imenovanja izjavila: “Veoma sam ponosna što je naš Izvršni odbor dodatno ojačan sa novim članom, Spasom Vidarkinskim. Njegovo široko znanje i iskustvo u UniCreditu, izvanredni rezultati koje je postigao u radu kako sa velikim, tako i sa srednjim preduzećima, praćeni sposobnošću da se brzo prilagodi lokalnom tržištu i identifikuje njegove potrebe, će doprineti tome da banka nastavi uspešno da posluje.”

UniCredit je jednostavna i uspešna panevropska poslovna banka sa korporativnim i investicionim bankarstvom potpuno posvećenim klijentima, koja širokoj bazi od 25 miliona klijenata pruža jedinstvenu mrežu u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Evropi. UniCredit omogućava lokalnu ekspertizu, ali i međunarodni opseg i prati i podržava svoje klijente globalno, obezbeđujući im nenadmašan pristup vodećim bankama članicama Grupe na 14 ključnih tržišta, ali i u 18 zemalja širom sveta. UniCreditova evropska bankarska mreža obuhvata Italiju, Nemačku, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Češku Republiku, Mađarsku, Rumuniju, Rusiju, Srbiju, Slovačku, Sloveniju i Tursku.

Izvor: BIZLife

Foto: Promo