Obećanje majkama koje je zakon "zakinuo"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Obećanje majkama koje je zakon “zakinuo”

  Ako pitate ministra za rad, Srbija je zemlja koja najviše brine o majkama, a da bi to i “dokazao”, obećava nadoknadu za sve majke koje su oštećene Zakonom o finansijskoj porodici sa decom.

  Ministar za rad Zoran Đorđević je rekao da je ponosan što je Srbija zemlja koja najviše brine o svojim majkama i “ono što je vest je da će još više da brinuti o njima i da će svima koji su oštećeni to biti nadoknađeno”.

  “Biće vraćeno majkama koje su zakinute, želimo da naše mere uspeju i da majkama dajemo više. Sigurno će biti izmena i dopuna Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom”, kazao je Đorđević.

  Nezadovoljne zakonom koji je stupio na snagu 1. jula, trudnice i porodilje, mnoge u pratnji muževa i dece, održale su u utorak ispred Vlade Srbije protest pod nazivom “Mame su zakon”, kako bi ukazale na pojedine diskriminatorske zakonske odredbe.

  Na osnovu zakona, neke od njih će, zbog promene načina obračuna, tokom porodiljskog odsustva ili za negu deteta primati veoma male mesečne iznose. U nekim slučajevima to je bilo i 1000 dinara mesečno.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE