Obilićev venac skuplji od BG na vodi: Gde je kvadrat NAJSKUPLJI?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Obilićev venac skuplji od BG na vodi: Gde je kvadrat NAJSKUPLJI?

  Tržište nekretnina u Srbiji iz godine u godinu beleži rast. Iako se u prvom kvartalu ove godine prodalo manje stanova u odnosu na isti period prethodne godine, njihova ukupna vrednost je bila veća.

  Verovatno ne čudi da je najveća prosečna cena kvadrata u centru Beograda i to na Obilićevom vencu. Ona iznosi po kvadratu 3.101 evro. Na Topličinom vencu prosečna cena kvadrata je 3.027, dok je na Beogradu na vodi prosečna cena kvadrata 2.958 evra.

  Zanimljivo je da se u pojedinim krajevima značajno razlikuju prosečne cene stanova i kuća. Tako je, na primer, u beogradskom Žarkovu prosečna cena stana 1.131 evro po kvadratu, dok je prosečna cena kuća 795 evra po kvadratu, piše Gradnja.

  Za razliku od Žarkova, na Dedinju ili Senjaku skuplji je kvadrat kuće nego stana. Na Dedinju prosečna cena kvadrata kuće je 2.464, a na Senjaku 2.216 evra. S druge strane, prosečna cena kvadrata za stanove na Dedinju je 1.965, dok je na Senjaku 1.740 evra.

  Razlog ovome se verovatno krije u tome što se baš na tim lokacijama nalaze luksuzne vile čija cena često iznosi i nekoliko stotina hiljada evra, a koje značajno podižu cenu kvadrata kuća na ovim lokacijama.

  U Novom Sadu najskuplji kvadrati nalaze se u centru, na Sajmištu i Adamovićevom naselju gde se izgradio velik broj novih zgrada. Prosečna cena kvadata na ovim lokacijama iznosi malo više od 1.450 evra. Visoku cenu – prosečno oko 1.380 evra drže i popularna novosadska naselja Limani i Grbavica.

  Manji gradovi ne beleže veći skok u ceni nekretnina, ali je i tu prisutan trend rasta cene kvadrata stana nad cenom kvadrata kuće. Tako u Zrenjaninskom naselju Bagljaš prosečna cena kvadrata za stan iznosi 597 evra, dok je prosečna cena kvadrata za kuću 321 evro.

  Izvor: Gradnja

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE