Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Oblak dima iz Vinče nad Beogradom. Zatvarajte prozore.

Požar na deponiji u Vinči traje već preko 20 dana, a sinoć se  miris paljevine osetio u nekoliko beogradskih naselja.

U Gradskom centru za obaveštavanje navode da je reč o oblaku dima koji nanosi vetar sa deponije u Vinči i da je poželjno zatvoriti prozore.

Gradski zavod za javno zdravlje saopštio je da, zbog sporadične pojave dima u Beogradu s deponije u Vinči, nije konstatovano povećano prisustvo zagađujućih materija, ugljen monoksida, azot i sumpor.

Taj zavod je naveo i da neprekidno prati koncentraciju zagađujućih materija u vazduhu i da je posebna pažnja usmerena na naselja Lešće, Višnjička banja, Višnjica, Rospi ćuprija, Karaburma i na delove Krnjače, Koteža i Borče.

„Primećen je blag porast koncentracije suspendovanih čestica manjih od 10 mikrona, ali je koncentracija ovih zagađujućih materija i dalje ispod granične vrednosti za period usrednjavanja od 24 sata,“ navodi se u saopštenju.

Zavod je precizirao da “neprekidno prati koncentraciju zagadujućih materija u vazduhu na široj teritoriji Beograda, s posebnim osvrtom na situaciju u vezi sa sporadičnom pojavom emisije dima sa deponije Vinča”.

 

Izvor: Danas, Beta

Foto: YouTube screenshot

What's your reaction?

Komentari

  • sava

    I sta se radi po pitanju tog dima osim sto se samo prati koncentracija zagadjenja? Hoce li neko da ugasi tu deponiju?

  • Zabrinuti gradjanin

    Jadna je ta drzava gde vatrogasci ne mogu ugasti pozar vec 20 tak dana i to na deponiji u glavnom gradu. Sta bi bilo da je pozar bio opasniji i da je krenuo ka nukleanorom istitutu u Vinci.

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE