Obuka za upravnike zgrada 30.000 dinara - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Obuka za upravnike zgrada 30.000 dinara

Zaninteresovani za sticanje zvanja profesionalnog upravnika zgrada moraće da izdvoje 30.000 dinara za sedmodnevnu obuku u u Privrednoj komori Srbije.

Prvi kandidati za upravnike zgrada u klupe će sesti 25. maja. Obuka u PKS će ih koštati 30.000 dinara, a pre nego što polože ispit za licencu moraće da odslušaju 50 časova kursa. Obuka će trajati sedam dana, a na spisku predavača je 12 osoba, među kojima su diplomirani pravnici, ekonomisti i stručnjaci za nekretnine.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture donelo je Pravilnik o načinu polaganja ispita i uslovima za sticanje i oduzimanje licence po kojem će se obuka sprovoditi na osnovu Zakona o stanovanju i održavanju zgrada.

U njemu piše da je PKS dužan da najmanje dva puta godišnje organizuje polaganje ispita. Ispit se polaže u dva dela, pismeno i usmeno. Test će imati 40 pitanja i kandidat će na njemu moći da osvoji maksimum 100 poena, navedeno je u Pravilniku.

Da bi položio test, moraće da odgovori tačno na 70 odsto pitanja. Oni koji polože pismeni deo, usmeno će morati da pokažu znanje odgovarajući na dodatnih 12 pitanja, po četiri iz svake oblasti. Za prolaz će im biti dovoljno osam tačnih odgovora.

Profesionalni upravnici sa licencom će moći da se zaposle u nekoj firmi koja se bavi ovom delatnošću, moći će sami da osnuju firmu ili da se uz minimalna ulaganja registruju kao preduzetnici i sami za sebe obavljaju taj posao.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE