Očajno tržište automobila: Gigant ZAUSTAVLJA pogon - nema kupaca

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Očajno tržište automobila: Gigant ZAUSTAVLJA pogon – nema kupaca

  Nemački Folksvagen će u maju, zbog slabe tražnje, na nekoliko dana zaustaviti jedan broj montažnih traka koje tek što su ponovo proradile, javila je kompanija svojim zaposlenima.

  U fabrici u sedištu grupe u Volfsburgu dve montažne trake će biti potpuno zatvorene, a na jednoj će biti skraćen rad, tokom četiri dana, 15, 20, 25, i 29. maja, navela je grupa u poruci objavljenoj na svom internet sajtu, koju je agencija Frans pres mogla danas da vidi.

  Prekid se odnosi na vozila Golf i Tiguan, glavne marke Folksvagena (VW).

  Folksvagen je pokrenuo porizvodnju krajem aprila posle višenedeljnog prekida zbog pandemije koronavirusa. Sada ponovo uvodi prekid da bi uskladila proizvodnju sa očekivanim promenama na tržištu, rekao je zvaničnik zadužen za kadrove Arne Maisvinkel.

  Privremena zatvaranja pokazuju teškoće sa kojima se suočava Evropa prilikom ponovnog pokretanja privrede posle restrikcija vezanih za pandemiju, i koje su već dovele do istorijskih padova prodaje evropskih automobila u martu i aprilu.

  “Klijenti nisu zainteresovani za kupovinu automobila i skladišta gde se drže proizvedena kola su već skoro puna”, već je krajem aprila upozorio zvaničnik kompanije Bernd Osterloh.

  On je dodao da su narudžbe koje stižu očajne.

  Bonitetska kuća Mudis smanjila je svoje prognoze za svetsko tržište automobila, i sada očekuje pad prodaje u svetu od 20 odsto u 2020. godini, od toga se u Evropi očekuje pad od 30 odsto, a u SAD od 25 odsto. Kinesko tržište bi trebalo da prođe bolje, i tu se predviđa pad prodaje od 10 odsto.

  Fabrika u Volfsburgu treba da proizvodi oko 6.000 vozila nedeljno u prvo vreme, što je 40 odsto njenog kapaciteta, dok uopšte u Evropi Folksvagenove fabrike trenutno rade sa maksimalnim kapacitetom između 35 i 50 odsto.

  “Fleksibilan pristup” će biti potreban tokom dužeg perioda, rekao je Majsvinkel, u vreme kada se 35.000 radnika te grupe i dalje vodi kao delimično nezaposleno u Nemačkoj.

  “Dok nema posla za sve zbog situacije na tržištu delimična nezaposlenost će i dalje biti potrebna”, rekao je on.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta/AP

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE