Očekuju 100 milijardi EUR manje od poreza

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Očekuju 100 milijardi EUR manje od poreza

  Nemačka će zbog pandemije koronavirusa imati gotovo 100 milijardi evra manje prihoda od poreza, procenjuje ministar finansija Olaf Šolc.

  “U poređenju sa procenom iz oktobra, prihodi od poreza biće za 98,6 milijardi evra manji od očekivanih”, istakli su u saopštenju stručnjaci ministarstva finansija.

  Oni su precizirali da će savezna država imati manje 44 milijardi evra, pojedinačne države 35 milijardi, a opštine 15,6 milijardi evra.

  Prema novoj proceni, ukupni prihodi od poreza u 2020. godini biće 717,8 milijardi evra u odnosu na 799,3 milijardi evra prošle godine.

  Nemačka će ove godine imati prvi put od finansijske krize 2009. manje prihode od poreza, ali se očekuje da će oni biti povećani naredne godine.

  Vlada u Berlinu je suspendovala ograničenje na javni dug i planira 156 milijardi evra novih zajmova, a sve u cilju podrške privredi u doba krize.

  Nemačka vlada predviđa da će u ovoj godini biti istorijska recesija od 6,3 odsto zbog uvođenja restriktivnih mera u borbi protiv pandemije COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE