Od 4. do 6. septembra Festival holandskog filma u bioskopu pod zvezdama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od 4. do 6. septembra Festival holandskog filma u bioskopu pod zvezdama

  Iako se otvaranje vrata bioskopskih sala iščekuje s nestrpljenjem, filmsko leto u Drive in bioskopu na Adi se nastavlja. Za filmske sladokusce ove nedelje na repertoaru će se naći prave filmske poslastice i to evropske produkcije.

  U okviru Festivala holandskog filma koji će u bioskopu na Adi biti održan od  petka do nedelje (od 4. do 6. septembra ) biće prikazana tri naslova tamošnje produkcije- biografski film iz 2015. godine o životnom putu i  ličnoj profesionalnoj borbi sovjetskog reditelja Sergeja Azejnštajna – “Ajzenštajn u Gvanahuatu”, kao i dve porodične drame “Borbena devojka” i “Binti”.

  “Ajzenštajn u Gvanahuatu”, koji će se na repertoaru naći u nedelju 6. septembra u 21h je biografska komedija i drama britanskog reditelja Petera Grinveja. Ovo je priča o cenjenom sovjetskom filmskom stvaraocu Sergeju Ajzenštajnu, koji se proslavio svojim revolucionarnim nemim filmom Oklopnjača Potemkin iz 1925. godine zbog čega je i pozvan u SAD. Film je naime opisivao pobunu mornara na ratnom brodu, koji je bio uvod u rusku revoluciju. Ipak, nakon što je odbačen od Holivuda i zlonamerno ponižen od konzervativnih Amerikanaca, Azejnštajn je 1931. otputovao u Meksiko da bi razmotrio film koji je privatno finansiran od strane američkih prokumunističkih simpatizera, na čelu sa američkim piscem Aptonom Sinklerom. Tako je njegovo meksičko iskustvo bilo presudno u njegovoj životnoj filmskoj karijeri tokom koje je ostao upamćen i po politički angažovanim filmovima “Aleksandar Nevski” i “Oktobar”. Azejnštajna u filmu tumači finski glumac Elmer Bak.

  “Borbena devojka” film koji će otvoriti festival u petak 4. septembra je holandska porodična drama, sa elementima akcije. Film dolazi od reditelja Johana Timersa iz 2018. godine koji prati priču dvanaestogodišnje i temperamentne Bo, koja je talentovana kik -bokserka. Nju na putu ostvarenja sportskih ciljeva ometaju roditelji koji su u procesu razvoda i imaju česte svađe. Pred Bo je težak zadatak da nauči da se nosi sa svojim emocijama i da shvati da u životu ne može uvek sve da kontroliše. Mladu Bo u filmu tumači 17-godišnja holandska glumica Aiko Bermsterboer, već poznata holandskoj publici po nekoliko filmskih ostvarenja.

  “Binti” će biti prikazana na Adi u subotu 5. septembra, a u pitanju  je holandska porodična drama iz 2019. godine reditelja Frederika Migoma. Film opisuje život istoimene devojčice Binti ( 12 godina ) koja iako rođena u Kongu, sa svojim ocem živi u Belgiji od ranog detinjstva. Iako nema legalna dokumenta, ona želi da živi normalan život i sanja da postane vlogerka kao njen uzor Tatjana. Elias (11 godina ) vodi svoj „spasilački klub“ bez pomoći oca koji se preselio u Brazil nakon razvoda od Eliasove majke Kristine. Kada njihov dosadni komšija pozove Kristinu na romantično putovanje u Pariz, Elias iznerviran i ljut beži u svoju kuču sa drvećem. Kada se ukrste životi Binti i Elijasa nastaje interesantan zaplet i uzbudljiva filmska priča. Binti u drami tumači  mlada glumica Bebel Baloji, dok Eliasa tumači Mo Baker.

  Podsetimo, dani rezervisani za film u Drive in bioskopu su sreda, četvrtak, petak, subota i nedelja. Rezervacija karata vrši se preko sajta Kombank Dvorane.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Promo

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE