Od aprila vozom preko "Žeželja"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od aprila vozom preko “Žeželja”

  Železnički saobraćaj na novosadskom Žeželjevom mostu biće pušten početkom aprila, a drumski će krenuti 1. jula, najavio je predsednik Pokrajinske Vlade Vojvode Igor Mirović.

  “Očekujemo da će 5. 6 ili 7. aprila biti pušten železnički saobraćaj, a nakon nekoliko meseci i drumski”, rekao je Mirović prilikom obilaska ovog mosta.

  Kako je ocenio, od kada je uvedena koordinacija svih nivoa vlasti sa Evropske unije, posao izgradnje Žeželjevog mosta je uspešno priveden kraju.

  “Od Novog Sada do Beograda, putovaćemo za 40 minuta, a verujem da će nakon toga istom brzinom biti i do Subotice i Budimpešte”, rekao je Mirović.

  Evropska komerska za transport Violeta Bulc rekla je da je EU od 50 milona evra, sufinisirala 40 miliona za izradnju mosta, te da će i za završetak pristupnih puteva, od ukupno četiri, donirati tri miliona evra.

  “Pre godinu dana bila sam sa ministarkom Mihajlović, kada se Srbija obavezala da će most biti gotov za godinu dana. Vidimo da se obećanje ispunjava”, rekla je ona.

  Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da Vojvodina ulaže dve milijarde evra u infrastrukturu, a da je u Srbiji taj iznos ukupno 16 milijardi evra.

  Ona je rekla da se Žeželjev most nalazi na Koridoru 10 koji je veoma važan, jer Srbija želi da bude povezana sa svim zemljama.

  Tokom obilska mosta gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević rekao da Novi Sad u budućnosti želi da izgradi još jedan most, a Mirović je potvrdio da je ta inicijativa grada već prihvaćena u pokrajinskoj vladi.

  Mirović je rekao da će pokrajinska vlada finasirati taj projekat zajedno sa gradom.

  Izvor: Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE