Od EU milion EUR za pomoć srpskom turizmu u pandemiji

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od EU milion EUR za pomoć srpskom turizmu u pandemiji

  Projekat “#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam” dodelio je milion evra za 120 projekata usmerenih na otklanjanje posledica pandemije koronavirusa u sektoru turizma Srbije.

  Dobitnici pomoći su mala i mikro preduzeća, porodična preduzetništva, poljoprivredna gazdinstva i firme iz 12 gradova i opština na istoku i jugoistoku Srbije.

  Prema listi dobitnika bespovratne pomoći objavljenoj na sajtu EU info centra, najveći broj budućih korisnika bespovratne pomoći bavi se pružanjem privatnog smeštaja za turiste (52 preduzetnika).

  Podržani su i kampovi, restorani i pružaoci različitih ugostiteljskih usluga, pansioni, hoteli i hosteli, turističke agencije, vinarije i pčelari.

  Najveći iznos dodeljene bespovratne pomoći je 1.200.000 dinara po pojedinačnom projektu.

  “#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam” je projekat usmeren na razvoj turizma, kao značajnog privrednog potencijala za podsticanje ekonomskog razvoja istočne Srbije i Donjeg Podunavlja.

  Projekat finansira Evropska unija sa 15 miliona evra, sufinansira nemačko Savezno ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ) sa 1,6 miliona evra, a sprovodi Nemačka organizacija za međunarodni razvoj (GIZ).

  Pravo učešća na konkursu imali su fizička lica koja pružaju usluge smeštaja, poljoprivredna gazdinstva i preduzetnici/mikro i mala preduzeća čije se aktivnosti iz oblasti turizma sprovode na teritoriji Boljevca, Bora, Golupca, Kladova, Knjaževca, Majdanpeka, Negotina, Požarevca, Smedereva, Sokobanje, Velikog Gradišta i Zaječara.

  Izvor: N1, FoNet

  Foto: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE