Od sada autoputem do 130 km na sat

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od sada autoputem do 130 km na sat

  Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o bezbednosti saobraćaja, pa će maksimalna brzina na auto-putu ubuduće biti 130 kilometara na čas umesto dosadašnjih 120.

  Obrazlažući izmene zakona pred poslanicima, ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović ranije je rekla da će srpskim auto-putevima automobili moći da idu do 130 kilometara na sat, kao što je u većini evropskih zemalja.

  Kako je rekla, izmenama tog zakona u Srbiji će vozači na auto-putu moći da idu maksimalnom brzinom koja je dozvoljena i u Sloveniji, Hrvatskoj, Grčkoj, Mađarskoj, Italiji, Francuskoj, Austriji i drugim državama EU.

  U Srbiji je u poslednje četiri godine izgrađeno gotovo 200 kilometara novih auto-puteva, a ove godine se završava i kompletan Koridor 10, što će Srbiju učiniti najpovoljnijom tranzitnom rutom u ovom delu Evrope, navela je ministarka tokom rasprave u parlamentu.

  Skupština je usvojila i Zakon o putevima, kojim se uređuje svojina nad javnim putevima i njihova evidencija u javnim knjigama, što je važno za nesmetano izvođenje radova na održavanju i rehabilitaciji.

  Biće precizirano ko je tačno nadležan za održavanje kojih puteva u Srbiji, Vojvodini i nekategorisanih puteva.

  Izmenama Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju, koji je takođe usvojen, usklađuje sa Zakonom o inspekcijskom nadzoru, što će doprineti efikasnijoj borbi protiv sive ekonomije i zaštititi prevoznike koji zakonito posluju, posebno mala i srednja preduzeća.

  Cilj je da se polovina prihoda koji su danas u “sivoj zoni”, a koji su procenjeni na 100 miliona evra, vrate u legalne tokove i time uvećava prihod budžeta.

  Izvor: RTS, Agencije

  Foto: A.M.

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE