Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Od sada MOŽEMO u Crnu Goru…negativni

Posle dužeg vremena građanima Srbije je omogućen ulazak u susednu Crnu Goru, ali pod određenim uslovima.

I zvanično u Crnu Goru od ponoći moći će da uđu rezidenti iz SAD, Srbije, Kosova*, Albanije i Severne Makedonije uz PCR ili ELISA test, ne stariji od 72 sata, saopštili su iz Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti.

U predlogu Instituta za javno zdravlje navodi se da je ublažavanje mera koncipirano uvažavajući trenutni nivo obolevanja od novog koronavirusa u Crnoj Gori i zemljama okruženja te nakon konsultacija sa predstavnicima turističke privrede i udruženja hotelijera i ugostitelja, naveli su iz NKT.

Rezidenti Iz SAD i regiona kao i državljani Crne Gore koji su boravili u navedenim državama i na Kosovu mogu ući u Crnu Goru uz sledeće uslove: da poseduju negativan rezultat PCR testa na novi koronavirus (SARS-CoV-2) ili pozitivan rezultat antitela na novi koronavirus (SARS-CoV-2) klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

Da su testovi izdati od registrovane laboratorije i nisu stariji od 72 sata u trenutku ulaska u Crnu Goru. Da u periodu od 15 dana pre ulaska u Crnu Goru nisu boravili u nekoj od država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru. Obaveza posedovanja testa iz st. 2, 3 i 4 ovog člana ne odnosi se na decu do navršene pete godine života.

Rezidenti država iz kojih nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru mogu ući u Crnu Goru iz navedenih država (SAD, Srbija, Kosovo*, Albanija, BiH i Severna Makedonija) pod jednakim navedenim uslovima kao i rezidenti navedenih država ukoliko su u nekoj od navedenih država boravili najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru.

Izvor: Novosti

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE