Od sutra zatvoren Savski trg: Ovo su nove TRASE autobusa i tramvaja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Od sutra zatvoren Savski trg: Ovo su nove TRASE autobusa i tramvaja

  Sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović rekao je da sutra počinje druga faza radova na Savskom trgu, koji će potpuno biti zatvoren za saobraćaj, što podrazumeva ozbiljne izmene u režimu dinamičkog saobraćaja, ali i javnog gradskog i putničkog prevoza.

  „Sekretarijat za saobraćaj i Sekretarijat za javni prevoz obezbedili su privremeni režim saobraćaja, s tim što će sve tramvajske linije koje saobraćaju preko Savskog trga biti zamenjene autobusima. Autobusi će se okretati na privremenoj okretnici u Savskoj ulici ispred zgrade Pošte, u neposrednoj blizini Savskog trga“, istakao je Rafailović.

  Kako je naveo, umesto tramvajske linije 3 saobraćaće autobusi 3A, a tramvaji 7 i 9 takođe će biti zamenjeni autobusima 7Aa i 9A.

  Autobusi 91, 92, 551 i 553 okretaće se ispred zgrade Pošte u Savskoj ulici, dok će poslednja stanica autobusima sa linija 511 i 601 biti na početku Balkanske ulice. To je, kako je pojasnio Rafailović, privremeni, prolazni terminus, gde se vozila neće zadržavati kako se ne bi stvarala gužva u saobraćaju.

  Sekretar je naveo i to da je preporuka građanima da izbegavaju zonu radova, te da postoje alternativni pravci kako bi mogli da stignu do željenog odredišta. Lička ulica će, dodao je, biti zatvorena za saobraćaj, osim za stanare te ulice i javni gradski putnički prevoz.

  „Za smer iz pravca Novog Beograda, Starog savskog mosta ka Slaviji, preporučujemo da građani koriste alternative kao što su Most „Gazela” i Brankov most. Ukoliko neko mora da prođe ovim delom grada, moći će sa Starog savskog mosta da skrene desno u Bulevar Vudroa Vilsona do Savske ulice i dalje Ulicom Miloša Pocerca ka Sarajevskoj. Iz pravca „Gazele” ka Kalemegdanu, građani kao alternativu mogu da koriste Bulevar Vudroa Vilsona i dalje Karađorđevu ulicu. Za smer od Karađorđeve ka Sajmu, najbolje je koristiti Karađorđevu ulicu i Bulevar Vudroa Vilsona. Ukoliko dolaze sa Slavije i idu ka Sajmu, u Resavskoj ulici biće dozvoljeno skretanje levo, a potom Birčaninovom ulicom ili nekom alternativom do Nemanjine ulice. Iz pravca Slavije ka Starom savskom mostu ide se ulicama: Nemanjinom, Sarajevskom i Gavrila Principa do Ulice kraljevića Marka, ka Karađorđevoj i dalje ka Starom savskom mostu“, pojasnio je Rafailović.

  Ukoliko neko ima potrebu da dođe do bivše Autobuske stanice, preporuka je da se koristi Bulevar Vudroa Vilsona, kazao je Rafailović, i naveo da je Nemanjina ulica, od Sarajevske do Savskog trga zatvorena za saobraćaj, osim za korisnike Bolnice „Sveti Sava”, za izvođače radova i stanare tog dela ulice.

  Sve dodatne informacije (mape trasa linija gradskog prevoza i izmena režima saobraćaja) možete pogledati na sajtu Grada Beograda (www.beograd.rs), Sekretarijata za javni prevoz (www.bgprevoz.rs) i Sekretarijata za saobraćaj (www.bgsaobracaj.rs).

  Izvor: BIZLife

  Foto: Beobuild

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE