Odazvali se iz cele Srbije: Narod VADIO CEVI za MHE iz reke na Staroj Planini (FOTO/VIDEO)

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odazvali se iz cele Srbije: Narod VADIO CEVI za MHE iz reke na Staroj Planini (FOTO/VIDEO)

  Par stotina građana iz svih delova Srbije odazvalo se pozivu organizatora i došlo u Rakitu da izvade cevi iz reke. Okupljeni su sišli do reke i pijucima i lopatama razbijali cevi.

  U selu su prisutne policijske snage, aktivisti su poneli različita oruđa, a organizatori su apelovali da sve prođe bez provokacija i nemira.

  Desimir Stojanov, predsednik Mesne zajednice Rakita, uz suze je rekao da je mnogo srećan. “Ne mogu da verujem da tri godine Rakita za državu ne postoji”, kaže Stojanov.

  Okupljeni građani kažu da “ovde očigledno građani moraju da sprovode zakon”.

  Foto: Facebook/Dušan Kuzmanović

  Među okupljenima, kako kaže novinarka Milica Jovanović, ima dosta onih sa oznakama različitih organizacija – u majicama “Odbranimo reke Fruške gore”, “Odbranimo reke Stare planine”, “Ne davimo Beograd”, izviđača, “Nacionalne koalicije za decentralizaciju” i brojnih ekoloških organizacija.

  Neki građani su stigli sinoć u Rakitu i tu kampovali, većina njih došla je jutros, a pojedini i dalje pristižu. Jedna grupa ljudi je došla organizovanim prevozom.

  Kada se par stotina građana okupilo kod Zadružnog doma, jedan od vođa inicijative “Odbranimo reke Stare planine” Aleksandar Jovanović Ćuta preko megafona se obratio građanima i pozvao ih da uzmu alat i siđu do reke.

  Policija nije naš protivnik, oni samo rade svoj posao, neko ih tera da rade taj posao, rekli su organizatori okupljenima.

  https://www.facebook.com/juznevesti/videos/328544851827239/?t=48

   

  Izvor: Južne vesti

  Foto: FB Dušan Kuzmanović

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE