Odgovor na RUSKO STOP: Zabrana proceduralne prirode, REŠIĆEMO u kratkom roku

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odgovor na RUSKO STOP: Zabrana proceduralne prirode, REŠIĆEMO u kratkom roku

  Povodom odluke ruskih vlasti o privremenj obustavi uvoza mesa i mesnih prerađevina prozvedenih u kompanijama Matijević, Big Bull Foods, Zlatiborac i Carnex zbog „ozbiljnih nepravilnosti“ uočenih tokom inspekcije oglasile su se i ove kompanije zajedničkim saopštenjem koje vam prenosimo u potpunosti.

  Odluka ruske Federalne službe za veterinarski i sanitarni nadzor da privremeno obustavi uvoz proizvoda naših kompanija počevši od 4. juna, odnosi se na neusaglašenosti sa procedurama ruskih normativno-tehničkih uslova, koje mogu da se razreše u kratkom roku.

  Napominjemo i da će sve isporuke mesa i proizvoda, koje budu krenule ka ruskom tržištu do 4. juna, moći da se sprovedu prema uobičajenoj proceduri.

  Kompanije koje su privremeno postavljene na listu suspendovanih izvoznika već u ovom trenutku rade na ispunjavanju svih zahteva koji su pred njih postavljeni, sarađujući međusobno, ali i sa svim relevantnim institucijama Republike Srbije. Verujemo da ćemo vrlo brzo ispuniti sve zahteve usklađenosti s industrijskim standardima i relevantnim propisima ruske Federalne veterinarske službe.

  Ovakva situacija nije izuzetak u industriji mesnih prerađevina, ali ni u drugim granama industrije u Republici Srbiji, jer u procesu i kontroli uvoza dolazi do uobičajene procedure nadzora, za kojom sledi i zahtev za dodatnim usklađivanjem sa tehnološko-tehničkim propisima zemlje uvoznice, a po njihovom usklađivanju, u skladu sa procedurom, očekuje se i da se kompanije ponovo nađu na listi izvoznika u Rusku Federaciju.

  Želimo da istaknemo da do sada nismo imali sličnih problema i da smo godinama aktivni izvoznici na tržište Ruske Federacije, te da je na nama u ovom trenutku da damo sve od sebe da ispunimo sve zahteve, kako bi suspenzija bila obustavljena.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE