Odlučeno: Ulaz u Srbiju BEZ TESTIRANJA, u Grčku već od 15. juna

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odlučeno: Ulaz u Srbiju BEZ TESTIRANJA, u Grčku već od 15. juna

  Krizni štab za borbu protiv koronavirusa uputiće Vladi Srbije predlog da se od petka ukine obavezno testiranje i samoizolacija prilikom ulaska u zemlju. Vlada Srbije na sutrašnjoj sednici odlučivaće o ovoj meri.

  „Preporuka Kriznog štaba je da od petka ne bude potreban PCR test za ulazak u Srbiju, kako za državljane Srbije, tako i za državljane drugih zemalja” rekla je zamenica direktora Instituta za javno zdravlje “milan Jovanović Batutu” Darija Kisić Tepavčević.

  Na Kriznom štabu je saopšteno da bi od 1. juna većina zemalja u regionu mogla da ukine testiranje na Kovid19. Ukoliko se u našoj zemlji epidemija bude kretala u željenom i očekivanom pravcu, praktično jedina mera koja će ostati je – samoprocena svih rizika.

  Kako list saznaje, RFZO će objaviti žiro-račun tako da ko želi da uradi testiranje u institucijama javnog zdravlja i domovima zdravlja može to da uradi. Prema današnjim razgovorima na Kriznom štabu nijedan test ne bi trebalo da košta preko 6.000 dinara.

  Turistički u Grčku od 15. juna

  Na današnjem video-konferencijskom sastanku predstavnika Visokog saveta za saradnju Srbije, Bugarske i Grčke dogovoreno je da će granice ovih zemalja biti otvorene od 1. juna.

  Na ovom sastanku Srbiju je predstavljao predsednik Aleksandar Vučić.

  Vučić je istakao da je, u cilju promovisanja ekonomskih aktivnosti, Srbija saglasna da se granice otvore 1. juna, uz primenu odgovarajućih epidemioloških mera.

  Na sastanku o postepenom popuštanju mera, kako bi se olakšao transport ljudi i robe, kao i turistička putovanja izmedju zemalja Kvadrilaterale predstavnici su zaključili da se sve četiri zemlje uspešno bore sa korona virusom i konstatovali da bi otvaranje granica omogućilo brži oporavak nacionalnih ekonomija.

  Grčki premijer Kirijakos Micotakis predložio je otvaranje grčke granice od 1. juna za poslovna putovanja, sezonske radnike i članove porodica koji žive u drugim zemljama, dok je otvaranje granica za turistička putovanja predviđeno od 15. juna, navodi se.

  Izvor: BIZLife/Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE