Odmor - najbolje za zaposlenog, ali i za kompaniju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Odmor – najbolje za zaposlenog, ali i za kompaniju

  Istraživanja pokazuju da odmor od posla može biti aspolutno najbolja stvar za zaposlenog, ali i za kompaniju. Zapravo, toliko je važan da bi kompanije trebalo da zahtevaju ili barem sugerišu zaposlenima da koriste vreme za odmor.

  Pritisak da se postignu ciljevi u poslu može dovesti do napetosti, ali i do brige da će vaše odsustvo stvoriti više obaveza drugima kao i previše posla kada se vratite sa odmora, međutim, kako Forbes piše, odmor može biti vrlo koristan.

  Oni navode tri neposredna dobitka – prilika da se razvijaju lideri unutar kompanije, način uočavanja potencijalnih nevolja pre nego što postanu velike krize kao i povoljnosti za mentalno i fizičko zdravlje članova tima.

  Kada lideri sa viših pozicija u firmi odu na odmor, to pruža mogućnost drugim članovima tima da razvijaju svoje liderske veštine. To je prilika da njima kompanija ukaže poverenje da donose odluke i prisustvuju sastancima višeg nivoa, što će ih pripremiti za liderske pozicije.

  Kada “ključni igrači” odsustvuju sa posla, mogu se uvideti praznine koje postoje u procesima u firmi, kao što je situacija u kojoj se drugi zaposleni previše oslanjaju na kolege u izvršavanju svojih obaveza.

  I možda i najbitnije, ljudi koji uzimaju redovne odmore imaju manji rizik od srčanih oboljenja, nižu stopu depresije i manje stresa.

  Odlazak na odmor podrazumeva da vas dočeka puno pošte i zaostalih obaveza kada se vratite, ali isto tako ćete se vratiti odmorni i sveži, spremni za nove poduhvate.

  Izvor: Forbes

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE