Održan "korona koncert": Test prenošenja COVID-19 na velikim manifestacijama

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Održan “korona koncert”: Test prenošenja COVID-19 na velikim manifestacijama

  Oko 1.500 dobrovoljaca koji su nosili maske i sa sobom imali aparate za praćenje prisustvovali su koncertu u zatvorenom prostoru u nemačkom gradu Lajpcigu, koji je deo studije koja simulira širenje koronavirusa tokom velikih okupljanja.

  U okviru studije “Restart 19”, istraživači Univerzitetskog medicinskog centra u Haleu žele da otkriju kako bi kulturni i sportski događaji mogli da se održavaju bezbedno i bez rizika za populaciju, preneo je Rojters.

  Volonterima su, na koncertu nemačkog pevača Tima Bencka u Lajpcigu, podeljene zaštitne maske koje se koriste u bolnicama i bočice fluorescentnog dezinficijensa.

  Osim toga, volonteri su dobili i aparate za praćenje kako bi se utvrdilo u kojim su delovima dvorane posetioci blizu jedni drugima.

  “Veoma sam zadovoljan disciplinom učesnika. Iznenađen sam kako su svi bili disciplinovani i nosili maske”, rekao je Stefan Moric, koji se nalazi na čelu studije.

  On je kazao da se rezultati studije, koju finansiraju nemačke pokrajine Saksonija i Saksonija-Anhalt, očekuju za četiri do šest nedelja.

  Istraživači su od učesnika studije tražili da redovno dezinfikuju svoje ruke fluorescentnim dezinficijensom kako bi se utvrdilo koje su površine često dodirivali.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Agencije

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE