"Oko sokolovo" od danas KAŽNJAVA - kazne i 25.000 dinara

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Oko sokolovo” od danas KAŽNJAVA – kazne i 25.000 dinara

  “Oko sokolovo”, novi elektronski sistem za kontrolu parkiranja u Beogradu, od danas kreće sa naplatom kazni za nepropisno parkiranje, čija visina se kreće od 5.000 do 25.000 dinara.

  Podsetimo, “Oko sokolovo” je prethodne dve nedelje prolazilo kroz test fazu te je samo snimalo i slalo opomene nesavesnim vozačima.

  Raspon novčanih kazni je od 5.000 do 25.000 dinara za fizička lica – građane, što pokriva sve “parking – prekršaje”, od parkiranja na trotoaru, ali bez ometanja kretanja pešaka do parkiranja na tramvajskim šinama, pešačkom prelazu ili zelenim površinama, rekao je zamenik gradonačelnika Goran Vesić za TV Pink.

  “Oko sokolovo ne pokriva bočne ulice, pokriva samo one ulice kojima ide javni prevoz, znači samo tamo gde je najurgentnije i gde nema apsolutno nikakvog opravdanja da neko stane u žutu traku i da se iza njega zaustavi autobus ili da stane na tramvajske šine i da se iza njega napravi red tramvaja jer je neko otišao da jede”.

  On je naglasio da će se “Oko sokolovo” posebno fokusirati na Bulevar Kralja Aleksandra, Beogradsku ulicu, na Maršala Tolbuhina, Francusku ulicu jer je tu “poseban haos”.

  Ukoliko vlasnik nije načinio prekršaj, treba u roku od osam dana da se izjasni ko je upravljao vozilom, jer će u suprotnom protiv njega biti pokrenut prekršajni postupak zbog prikrivanja podataka o počiniocu kažnjivog dela.

  Izvor: BIZlife

  Foto: Beta/Branislav Božić

  What's your reaction?

  Komentari

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE