Oni su postali NOĆNA MORA izvršitelja

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oni su postali NOĆNA MORA izvršitelja

  Sudski izvršitelji pokušali su i 16. put za redom da prinudno preuzmu pogon “Kuglična vretena” Fabrike reznog alata (FRA) u Čačku, što su radnici sprečili.

  Radnici su dopustili izvršiteljima i policiji da uđu u pogon fabrike, ali im nisu dozvolili da promene bravu na objektu.

  Predsednik Industrijskog sindikata FRA Dušan Đelić rekao je novinarima da zaposleni u pogonu “Kuglična vretena” ne smeju da prekinu proizvodnju, jer imaju ugovorne obaveze prema firmama iz namenske industrije.

  “Moramo trajno da održavamo proivodnju. Mi smo 12. aprila dobili novu dozvolu od Ministarstva odbrane koja važi tri godine. Trenutno se rade poslovi za raketne sisteme Morava”, rekao je Đelić.

  Sudski izvršitelji već godinu dana pokušavaju da naplate dug FRA od poravnanja sa jednom čačanskom privatnom firmom, koji je od 1,5 milion dinara u međuvremenu sa kamatama narastao na oko 4,6 miliona dinara.

  Privredni sud u Čačku kaznio je novčanom kaznom od po 10.000 dinara 53 radnika FRA, zato što nisu dozvolili 25. februara sudskim izvršiteljima da uđu u posed pogona FRA za proizvodnju kugličnih vretena.

  Taj sud je pre nekoliko dana ukinuo presudu kojom je načelnik čačanske policije Draško Darijević bio kažnjen sa novčanom kaznom od 100.000 dinara, zbog “neodgovarajućeg postupanja policije” u slučaju prinudnog izvršenja nad pogonom FRA.

  “Smatram da je sudija u predmetnom rešenju pravilno postupio uvaživši žalbu načelnika Darijevića, ali to je isto trebalo da uradi i prema radnicima, budući da ne postoji nijedan dokaz da smo ometali sudske izvršitelje”, rekao je Đelić.

  On je dodao da je prigovor radika koji su kažnjeni sa po 10.000 dinara odbačen uz obrazloženje da su oni ometali izvršenje, jer su na ogradu okačili parolu “Stop pravosudnoj mafiji”.

  FRA, koja se bavi proizvodnjom i prodajom rezanog alata i mašina, osnovana je 1953. godine i nalazi se u fazi restruktuiranja. U fabrici je zaposleno oko 500 radnika.

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE