Oni su revolucija, a niko ih neće - BIZlife

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oni su revolucija, a niko ih neće

  Iako je verovatno reč o revolucionarnom izumu u svetu transporta, niko nije zainteresovan za samovozeće automobile.

  Autonomni automobili mogli bi da promene sve, ali prema istraživanju Univerziteta u Mičigenu, većina vozača nema želju da ikada u svom posedu ima vozilo koje se samo kreće.

  Tačnije, samo 15,5 odsto vozača bi pristali da imaju takav automobil jednom kada ta tehnologija postane dostupna.

  Taj procenat je izuzetno mali, naročito imajući u vidu publicitet koji ima tehnologija samovozećih automobila.

  Gugl (Google) i Tesla Motors, dve su renomirane kompanije već godinama promovišu razvoj samovozeće tehnologije, dok skoro svaki drugi veliki autoproizvođač samostalno radi na tom projektu i najavljuje napredak.

  U pomenutom istraživanju, 38,7 odsto ispitanika je izjavilo kako bi radije posedovalo “delimično autonomno” vozilo, dok 45,8 odsto njih ne želi automobil sa bilo kakvom autonomnom funkcijom.

  Najveći problem koji ističu “nepoverljivi” vozači vezan je za bezbednost, što ukazuje na veliku “pukotinu” između projektanata i naučnika koji konstruišu samovozeće automobile i “običnih” ljudi koji bi trebalo da ih kupuju i koriste.

  Ove razlike nisu nepremostive i ne znače da su autonomni automobili osuđeni na propast, već da su prisutne velike zablude u vezi te tehnologije, te da bi zbog toga trebalo dodatno edukovati potencijalne kupce.

  Kompjuteri su mnogo sigurniji vozači od ljudi, bez obzira na to koliko su sami vozači sigurni u sebe dok su za volanom. Naime, kompjuter će mnogo teže da pogreši u proceni udaljenosti od znakova upozorenja ili da ne prilagodi brzinu određenoj krivini…

  Izvor: BIZLife

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE