"Opštenarodni dijalog o reformi penzijskog sistema"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “Opštenarodni dijalog o reformi penzijskog sistema”

  Predsednik Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Milan Krkobabić pozvao je danas političke partije, nevladin sektor, stručnjake, sindikate i medije na učešće u “opštenarodnom dijalogu o reformi penzijsko-invalidskog sistema” u Srbiji da bi penzijsko-invalidski sistem bio “adekvatan za 21. vek”.

  “Danas PUPS otvara novu stranicu, hrabro i odlučno pokreće ključna pitanja koja su bitna za penzionere Srbije i za sve socijalno ugrožene”, kazao je Krkobabić novinarima uoči četvrte redovne izborne skupštine svoje stranke.

  Krkobabić je kazao da “penzije moraju pratiti plate”, da “penzije moraju da budu u središtu onog o čemu država mora da vodi računa, jer u Srbiji živi gotovo dva miliona penzionera”.

  PUPS se zalaže za “socijalno preduzetništvo” i donošenje zakona tome, za “buđenje i očuvanje srpskog sela” kroz podsticaj zadrugarstva, rekao je on.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Mučenik

   Уместо што се овај самомислећи министар секира за пензије и пензионера, а у име своје комби странке, боље му је да ћути, а шефица требала би да га пошаље у околину Панчева да чува овце и козе. За друго и није.

  • Baki 55

   Sad si se setio da brineš o penzionerima? Aminovao si smanjenje da bi ostao u vlasti. Tebi treba dati minimalnu penziju da osetiš sve penzionerske blagodeti.

  • Jelena

   Od kuda mu obraza da kaze da penzije treba da prate plate, a on je aminovao smanjenje penzija, neuskladjivanje penzija sa prosecnom zaradom, on je mnoge penzionere pretvorio u sirotinju. zao mi je sto penzioneri sa penzijama do 25.000,00 dinara ne shvataju da je i njima umanji penzije jer nema uskljadjivanja u aprilu i oktobrusa prosecnom zaradom kako je to do nedavno bilo,

  • jasna

   Šta god da bude u opštenarodnoj raspravi o ovom pitanju, presudiće MMF i naša vlast, a to će biti još nepovoljnije nego sada, jer broj penzionera raste, kao i broj odlazećih u inostranstvo, a broj ostajućih i novorodjenih se smanjuje, te stoga teret penzija neće moći da se izdrži.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE