Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Opština daje 10.000 EUR za KAFANE, komisija ocenjivala estetiku i ukus jela

Pet kafana je izabrano na tenderu niške Opštine Crveni Krst za pripremu jela za opštinare i njihove goste, a u ponudi su roštilj, domaća i internacionalna kuhinja, pečenje i riblji specijaliteti.

Za sve to iz budžeta izdvaja se 1,2 miliona dinara, a predsednik Opštine Miroslav Milutinović kaže da će pola miliona otići na ketering, pišu Južne vesti.

Niške kafane u prethodnih mesec dana slale su svoje ponude Opštini i to u 6 kategorija, a na kraju je komisija odlučila da posao sklopi sa 5 različitih ugostiteljskih objekata.

Posao komisije, sudeći po tabeli bodovanja uopšte nije bio lak, jer su morali da boduju estetiku i izgled jela, ali i ukus i kvalitet ponuđenih porcija.

Pored jela kontrolisani su i higijenski uslovi, ekonomičnost rada i pravilna upotreba sredstava za rad.

Predsednik Opštine u tehničkom mandatu Miroslav Milutinović kaže da je ketering najskuplji jer je to za dva bitna događaja – opštinsku slavu i Dan opštine.

Prema zvaničnoj dokumentaciji, istu suma novca građana, Opština je za kafane izdvojila i prošle godine.

Kako pišu Južne vesti, opština Crveni Krst je niška opština sa najviše površine u ruralnom delu, a mnoga sela imaju problem sa pijaćom vodom i nemaju kanalizacionu mrežu.

Ukupan budžet Opštine za ovu godinu je 173 miliona dinara.

Nije jedina Opština sa kafanskim tenderima

Pre nekoliko godina 1,1 milion dinara na kafane je dala Opština Pantelej, jedna od najsiromašnijih u Srbiji prema zvaničnim statistikama.

Izvor: Južne vesti

Foto: Pixabay

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE