Optužnica protiv bivšeg gradskog menadžera

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Optužnica protiv bivšeg gradskog menadžera

  Sud potvrdio opštužnicu protiv nekadašnjeg gradskog menadžera i drugih osumnjičenih za mahinacije tokom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra.

  Odlukom Višeg suda u Beogradu potvrđena je optužnica Tužilaštva za organizovani kriminal podignuta protiv bivšeg gradskog menadžera Aleksandra Bijelića i njegovih saradnika zbog navodne zloupotrebe službenog položaja prilikom rekonstrukcije Bulevara kralja Aleksandra.

  Na teret im se stavlja da su tokom 2010. godine privrednom društvu Balkan gradnja pribavili imovinsku korist od oko 642 miliona dinara.

  Optužnicom su obuhvaćeni i bivši direktor Agencije za investicije i stanovanje Marko Blagojević i njegov pomoćnik Radovan Drča, predsednica Komisije za javnu nabavku radova na rekonstrukciji Bulevara Danka Šotra, kao i članovi komisije Slobodan Stević i Elizabeta Troha. Optužnica je potvrđena i protiv osnivača privrednog društva Balkan gradnja Slavka Božića i Nade Ćubić, kao i direktora te kompanije Milete Zekića. Na ovu odluku imaju pravo žalbe Apelacionom sudu.

  Optuženi se terete da su mahinacijama oštetili grad Beograd za približno šest miliona evra. Prema Tužilaštvu, firma Balkan gradnja bila je favorizovana na tenderu za rekonstrukciju najduže beogradske ulice.

  Izvor: Novosti

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE