Optužnica protiv Milosavljevića "teška" milijardu dinara?

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Optužnica protiv Milosavljevića “teška” milijardu dinara?

  Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo je optužnicu protiv bivšeg ministra Slobodana Milosavljevića zbog sumnje da je zloupotrebio položaj i pribavio imovinsku korist od 1.040.000.000 dinara preduzeću Maksim, čiji je vlasnik Zoran Šćepanović, inače i čelnik Fudbalskog kluba Vojvodina.

  Optužnica je, kako saznaju Novosti, prosleđena Posebnom odeljenju beogradskog Višeg suda na razmatranje.

  Pored Milosavljevića i Šćepanovića, istraga se vodila i protiv Dušana Protića, Milosavljevićevog pomoćnika, Zorana Radomana, člana novosadskog Gradskog odbora Demokratske stranke, Jovana Keravice, Mirjane Spasić, Ilije Radosavljevića i Musulina Gorkog.

  Postupak protiv njih pokrenut je 26. decembra 2015. godine, kada su privedeni u okviru antikoruptivne akcije “Rezač”. Milosavljević je u pritvoru bio do 21. januara 2016. godine, sve dok nije saslušan i poslednji predloženi svedok.

  Tužilaštvo tvrdi da su od decembra 2004. do kraja juna 2008. godine nezakonito menjali poljoprivredno zemljište u svojini privrednog društva Maksim sa državnim zemljištem u građevinskom rejonu Novog Sada čiji je korisnik bila Opšta zemljoradnička zadruga Novi Sad.

  Navodi se da je Milosavljević zaključio ugovor o zameni 26 hektara državnog zemljišta u građevinskom rejonu Novog Sada, čija je tržišna vrednost 1.054.000.000 dinara, za 26 hektara Šćepanovićevog zemljišta, vrednosti 13.612.063 dinara.

  Milosavljević, bivši ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, tokom istrage je tvrdio da nikada ništa protivzakonito nije radio, kao i da ne poznaje Šćepanovića.

  Objasnio je da su se sklapanjem ugovora bavile prateće službe u Ministarstvu, kao i da postoji čitav niz učesnika koji obrađuju predmet, koji na kraju dolazi kod njega na potpis.

  Izvor: Novosti

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Komentari

  • Miki

   Milosavljevica treba staviti u zatvor i baciti kljuc, gradjane Srbije je osiromasio kao niko.

  • Djoka

   Ne sekirajte se sve će to sirotinja platiti a za to će se pobrinuti Superhik a ne ex-ministar Milosavljević.

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE