Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Optužnica protiv nekada najbogatijeg čoveka u regionu

U zagrebački Županijski sud iz Županijskog državnog tužilaštva stigla je optužnica u predmetu Agrokor, protiv Ivice Todorića i još 14 ljudi, koja ima 459 stranica, a ceo spis poslat na sud, obuhvata oko 80.000 stranica, javlja N1 Zagreb.

Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu produžilo je 17. avgusta, za još 30 dana rok za podizanje optužnice u slučaju Agrokor, zbog složenosti istrage.

Nakon što je u julu, nakon gotovo tri godine, završila istraga u slučaju Agrokor, Županijsko državno tužilaštvo u Zagrebu iskoristilo je zakonsku mogućnost i produžilo rok za podnošenje optužnice za još 30 dana, a dva dana pre roka optužnica je dostavljena sudu.

Tužilaštvo je istragu protiv Ivice Todorića, njegovih sinova Ivana i Ante, kao i protiv 12 Agrokorovih menadžera i revizora, pokrenulo još u novembru 2017. zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna.

Uz Todorića i sinove istragom u slučaju Agrokor su obuhvaćeni i Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Diskordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić.

Istražni zatvor bio je određen jedino za Ivicu Todorića koji je nakon izručenja Hrvatskoj iz Londona sproveden u zatvor u Remetincu, da bi 20. novembra prošle godine na slobodu izašao uz kauciju od 7,5 miliona kuna i mere opreza među kojima je i zabrana napuštanja Zagreba.

U međuvremenu, Todoriću je počelo i suđenje zbog optužbi da je Agrokor oštetio za 1,25 miliona evra zajedno s Antom Huljevom, Piruškom Canjugom i Nikol De Rosi, navode zagrebački mediji.

Todorić se sumnjiči da je pribavio 923.608.584,00 kuna protivpravne imovinske vrednosti. Terete ga, između ostalog, da je novac izvlačio iz firme i trošio ga na uređenje dvorca, safari, putovanja, odeću, oružje…

Izvor: N1

Foto: screenshot

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE