Oružarima "reuplaćen" bonus

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Oružarima “reuplaćen” bonus

  U kragujevačkoj fabrici Zastava oružje nije održan najavljeni jednočasovni štrajk upozorenja, pošto je rukovodstvo uplatilo bonus od 10.000 dinara zaposlenima, čime je ispunjen zahtev Štrajkačkog odbora sindikata o isplati prve rate.

  U saopštenju fabričkog sindikata se navodi da je na radnike vršen pritisak i uslovljavanje da se pisano izjašnjavaju da li su za prekid štrajka uz “ogromnu količinu laži” o predstavnicima Samostalnog sindikata u fabrici.

  Sindikat je istakao da je “opšta ocena” svih zaposlenih da predsednik Nadzornog odbora i generalni direktor fabrike posle događanja u ponedeljak treba da podnesu ostavke.

  U petak je na tekuće račune zaposlenih “legla” uplata od po 10.000 dinara, ali je ubrzo povučena, zbog čega je Štrajkački odbor odlučio da se održi jednočasovni štrajk ukoliko do danas do 10 časova radnicima ne bude uplaćen novac.

  Sindikat je tada optužio rukovodstvo fabrike da se uplata uslovljava potpisivanjem sporazuma da više neće biti štrajkova povodom bilo kog zahteva radnika.

  Direktor fabrike Milojko Brzaković u ponedeljak je novinarima rekao da će iznos od 10.000 dinara istog dana biti uplaćen zaposlenima, kao i da će drugi i poslednji deo bonusa od 5.000 dinara biti isplaćen u julu ove godine.

  On je sve optužbe sindikata odbacio i ocenio da vođe Samostalnog sindikata iznose laži o stanju u fabrici i njenom poslovanju, kao i o navodnom uslovljavanju uplate bonusa.

  Izvor: N1, Beta

  Foto: screenshot

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE