Osnivač Netfliksa kaže da je najbolji savet dobio od BRAČNOG SAVETNIKA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osnivač Netfliksa kaže da je najbolji savet dobio od BRAČNOG SAVETNIKA

  Pre nego što je Rid Hejstings 1998. godine osnovao Netfliks, savladao je neprocenjivu lekciju koja mu je pomogla da napravi kompaniju koja danas vredi oko 226 milijardi dolara. On smatra da je iskrenost najbolja politika, čak i kada je ona neprijatna. Ovu lekciju Hejstings je naučio iz veoma neobičnog izvora – svog bračnog savetnika.

  “Nekada smo imali sjajnog bračnog savetnika. Naveo me je da vidim da puno lažem”, rekao je Hejstings koji je u braku od 1991. godine.

  “Govorio sam uobičajene stvari, poput ‘porodica je najvažnija’, a vrlo često se dešavalo da ostanem do kasno na poslu. Savetnik mi je pomogao jer mi je dokazao da uopšte nisam bio iskren”.

  Kako navodi, od njega je naučio da bez obzira na to koliko je teško, da biste stekli poverenje drugih, od vitalnog je značaja priznati greške.

  Ovog uspešnog preduzetnika su lekcije koje je dobijao od bračnog savetnika i koje su se ticale bračnih problema naučile da je “potpuna posvećenost istini jedini način za izgradnju kompanije”.

  Stoga je ono što je naučio kod bračnog savetnika primenio i na poslu. Bazirao je poslovanje Netfliksa na istini.

  “Sada, svaki put kad osetim da sam pogrešio, govorim o tome javno i često”.

  To podstiče zaposlene da razmišljaju da je “pravljenje grešaka normalno”, što će osnažiti zaposlene da preuzmu rizik kada uspeh nije siguran, što će dovesti do većih inovacija u kompaniji, objasnio je.

  Od kada je situacija sa koronavirusom aktuelna, Hasting neretko održava onlajn sastanke na kojima zaposleni obaveštavaju jedni druge o tome šta su imali za obrok. Iako su mu povratne informacije da je “previše razdragan”, Hejstings smatra da ne vidi problem u tome.

  Izvor: BIZLife

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE