Osnovan prvi sindikat INFLUENSERA

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osnovan prvi sindikat INFLUENSERA

  Grupa britanskih modnih influensera osnovala je prvi sindikat, kao odgovor na razne loše prakse, poput diskriminacije na raznim nivoima i nejednakosti u plaćanju.

  Osim cena, novi sindikat influensera “The Creator Union” u Velikoj Britaniji, regulisaće i formalne ugovore, različite mere osiguranja, pošteno objavljivanje sadržaja, i smanjiti brojne druge diskriminatorne prakse.

  Sličan korak napravili su i američke kolege koje su osnovale “Influencer Council”, koji zapravo nije sindikat, već neprofitna trgovačka organizacija koju je u junu pokrenula Qianna Smith Bruneteau sa 12 kolega.

  Iako neki influenseri imaju zaštitu i bolje razvijen posao, sindikati bi trebalo da se brinu o tome da svi imaju jednaku poziciju i mogućnosti zaštite na tržištu, kako bi bili pošteno plaćeni. Udruživanjem, influenseri podstiču transparentnost i uklanjanje eksploatacijske prakse nekih brendova, obrazac koji je sve prisutniji.

  “Često čak i poznati brendovi ne nude ugovore, diktiraju honorare, a na kraju ne plaćaju na vreme”, kaže Nickol Okran influenserka i suosnivač britanskog sindikata “The Creator Union”.

  Želimo da postavimo standarde za buduće generacije Influensera“, ističe Britani Zevier, Influenserka i potpredsednica američkog “Influencer Councila” za Vogue Business.

  Izvor: 24sata

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE