Osnovana Asocijacija proizvođača robne marke Srbije

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Osnovana Asocijacija proizvođača robne marke Srbije

  Asocijacija proizvođača robne marke Srbije “Serbia Private Label Association” održala je osnivačku skupštinu, a kroz panel diskusiju se raspravljalo o potencijalima, značaju i perspektivama razvoja privatne robne marke u Srbiji.

  Osnivačkoj skupštini prisustvovali su proizvođači prehrambenih proizvoda u Srbiji, predstavnici maloprodajnih lanaca, distributera i Privredne komore Srbije (PKS).

  Sekretar za trgovinu u PKS Žarko Malinović rekao je da privatna robna marka potrošačima pruža potvrdu kvaliteta i bezbednosti proizvoda.

  “Trgovci kroz privatnu robnu marku mogu brže da primene inovacije i odgovore na potrebe potrošača u odnosu na brendove A-kategorije”, kazao je Malinović.

  Jedan od osnivača Asocijacije proizvođača robne marke Srbije, Milivoje Jovanović naveo je da je dolaskom trgovinskih lanaca u Srbiju primetan trend porasta kupovine privatnih robnih marki, jer potrošači žele inovativnije proizvode i širi asortiman koji su im na raspolaganju.

  “Zbog toga smo i osnovali ovu asocijaciju, pružajući mogućnost za povezivanje domaćih proizvođača i trgovinskih lanaca, te povećanje prodaje i izvoza domaćih proizvoda”, istakao je Jovanović.

  Izvor: Danas

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE