"OTVARANJE bioskopa i pozorišta NIJE znak za opuštanje"

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  “OTVARANJE bioskopa i pozorišta NIJE znak za opuštanje”

  Uočeno je da sanitarne preporuke poštuje manje građana Srbije nego pre dve nedelje, zbog čega postoji strahovanje da bi epidemija korona virusa ponovo mogla da se razbukta.

  To je izjavila zamenica direktorke beogradskog Instituta za javno zdravlje Srbije “Dr Milan Jovanović Batut” Darija Kisić Tepavčević.

  Ona je na TV Prva kazala da ohrabruju pad dnevnog broja novoobolelih od COVID-19 i podaci o broju pacijenata zdravstvenih ustanova i hospitalizaciji, ali da virus “i dalje cirkuliše” među stanovništvom.

  “Ono što plaši sve nas je preterano opuštanje u situacijama kada znamo da je vurus tu… On se širi koliko mu mi dozvolimo”, upozorila je Kisić Tepavčević.

  Ukazala je da se najavljeno uslovno dopuštanje priredbi u kulturi, poput pozorišnih i bioskopskih predstava, ne sme protumačiti kao signal da treba prestati s primenom zaštitnih mera.

  Govoreći o ugostiteljskim objektima, navela je da su klubovi u zatvorenom prostoru bili “rasadnici bolesti” i značajno mesto prenošenja infekcije, zbog čega je preporučila da se bude samo u baštama ugostiteljskih objekata.

  Sve informacije o koronavirusu možete pronaći u posebnoj rubrici na našem sajtu COVID-19.

  Izvor: Beta

  Foto: Beta

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE