Otvorena 16. fabrika od Nove godine, gradonačelnik nudi posao svima

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Otvorena 16. fabrika od Nove godine, gradonačelnik nudi posao svima

  U Šapcu je otvorena još jedna italijanska kompanija “Refrion”, dvanaesta po redu, u čijem će proizvodnom pogonu do kraja godine posao pronaći 45 radnika, a plata je 55.000 dinara.

  Kompanija se bavi proizvodnjom rashladne i ventilacione opreme, a svi proizvodi se izvoze u EU.

  Generalni direktor novootvorene kompanije David Tomasin pohvalio je saradnju sa predstavnicima Grada Šapca i najavio proširenje proizvodnje do kraja godine.

  “Imamo dugogodišnje iskustvo sa gradom Šapcem, prvi projekat je realizovan 2007. godine, a potom je saradnja nastavljena na obostrano zadovoljstvo”, rekao Tomasin.

  Dodao je da je lokacija fabrike u Slobodnoj zoni kod Robno-transportnog centra Šabac odlična za potrebe uvoza i izvoza i da sada zapošljava 20 radnika ali do kraja godine je planirano povećanje na 40 do 45 radnika.

  “Refrion” je posetio gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović koji je istakao da će zdrava konkurencija podići cenu rada u Šapcu i naglasio da novootvorena firma nije dobila nijednu vrstu subvencija.

  “Evo vidite šta se sve može desiti kada otvoreno razgovarate sa ljudima i kada pustite ljude da se bave svojim poslom i ulažu u sopstveni biznis. Od nove godine je došlo 16 novih kompanije u naš grad i sve su došle na preporuku kompanija koje su imale dobro iskustvo poslovanja u Šapcu”, rekao je Zelenović.

  Istakao je da se broj nezaposlenih na evidenciji u Šapcu smanjuje, ali “ono što je stvarni podatak jeste da nedostaje ljudi”.

  “U ovom trenutku u ovu kompaniju dolaze radnici iz Sremske Mitrovice i svima onima koji su nezadovoljni i traže posao, nudim posao ovde”, rekao je Zelenović.

   

   

  Izvor: Beta

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE