Ova 3 ružna raskida dokaz su da posao i ljubav (ipak) ne treba mešati

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ova 3 ružna raskida dokaz su da posao i ljubav (ipak) ne treba mešati

  Trebalo bi dvaput da razmislite pre nego što započnete biznis sa svojim partnerom ili partnerkom u ljubavi. Isto važi i za započinjanje veze sa kolegom ili koleginicom sa posla.
  Stvari se lako okrenu. „Najjači preduzetnički par“ laskava je titula, ali kada stvari krenu po zlu, ovo može samo još više da zaboli.

  Sajt Fortune podseća nas na tri para koji su zajedno bili dobitna kombinacija u poslu, ali na žalost, ne i u ljubavi.

  „Tinder“: Vitni Volf i Džastin Matin (Whitney Wolfe & Justin Mateen)

  Raskid ko-osnivača Tindera Vitni Vulf i Džastina Matina nije bio sam ružan i dramatičan. Završio se sudskom tužbom za seksualno uznemiravanje. Volf i Matin zabavljali su se 2013. godine, ali nakon što se veza završila, stvari su krenule nizbrdo. Volfova je rekla da je primala seksističke poruke i mejlove od Matina. Zatim je tužila Tinder i partnerske kompanije koje su je osnovale „Match.com“ i „IAC/InterActiveCorp“, tvrdeći da je bila seksualno napadnuta i isterana iz startapa. Tužba joj je donela milion dolara. Matin je istupio iz kompanije, a Volfova je osnovala svoju „female-friendly“ aplikaciju „Bumble“.

  „Wynn Resorts“: Stiv i Elejn Vajn (Steve & Elaine Wynn)

  Mediji su 2015. godine pisali o tome kako nikad nisu videli takav „rat“ kao onaj koji se tada vodio u kompaniji „Wynn Resorts“. Elejn i Stiv Vajn ko-osnivači su lanca hotela i kazina „Wynn Resorts“. Elejn, koja se dvaput udavala i dvaput razvodila od Stiva, treći je najveći akcionar kompanije. Ona je, 2015. godine, krenula u javni rat kako bi dobila ličnu bitku protiv svog bivšeg supruga, a sve kako bi zadržala mesto u bordu kompanije. „Zaradila sam pravo da ostanem u bordu i nadgledam sledeću fazu dinamitskog rasta,“ rekla je. „Ja sam suosnovala kompaniju.“ Tog 24. aprila 2015. godine, Elejn nije uspela da privuče investitore, i izgubila je bitku da ostane direktorka kompanije koju je osnovala.

  „Tory Burch“: Kris i Tori Berh (Chris & Tory Burch)

  Ovo je priča o tome šta se desi kada se bivši sveti tako što osnuje konkurentsku kompaniju. Milijarder i investitor Kris Berh i dizajnerka Tori Berh venčali su se 1996. godine. Prvu prodavnicu odeće „Tory Burch“ otvorili su 2004. godine. Već dve godine kasnije, stvari su krenule po zlu, i razvod je podnet. Ali, to nije kraj. Sasvim iznenađujuće, Kris je otvorio „C.Wonder“ – još jedan lanac prodavnica odeće. I da, bio je veoma sličan sa konceptom „Tory Burch“. Nakon pet godina, (u januaru 2015. godine) „C.Wonder“ je zatvoren jer nije postigao nikakav uspeh.

  Izvor: BIZLife/Fortune

  Foto: Pixabay

  Piše: N.V.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE