PETOMINUTNA rutina doneće vam mnogo bolji radni dan

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  PETOMINUTNA rutina doneće vam mnogo bolji radni dan

  Za uspešan početak radnog dana i obavljanje ove jutarnje rutine potrebno je odvojiti svega nekoliko minuta pre početka radnog vremena u svrhu poboljšanja radne produktivnosti, raspoloženja, ali i telesnog i mentalnog zdravlja.

  Sve ovo možete učiniti na radnom mestu, ali ukoliko niste sami u prostoriji već je delite sa više kolega, potrudite se da dođete na posao nekoliko minuta pre ostalih kako biste imali potrebni mir i tišinu, piše Poslovni dnevnik.

  Prvi minut – Zatvorite oči, očistite glavu od negativnih misli i dovedite se u stanje meditacije. Ugasite mobilni telefon ili tablet jer su upravo oni najveći krivci za dekoncentraciju i nelagodnost.

  Drugi minut – Koncentrišite se na disanje. Mnogi zaboravljaju da je upravo pravilno disanje ključ mentalnog zdravlja, jer na taj način optimalna količina kiseonika stiže do mozga, te stvara osećaj smirenosti i ugodnosti.

  Treći minut – Sada kada ste potpuno smireni i koncentrisani, pokušajte na papir da napišete (ili nacrtate) radne zadatke za tekući dan. Tako ćete imati bolji uvid u obaveze koje vas očekuju, a ujedno ćete se pobrinuti da ne zakasnite na dogovoreni sastanak ili radni ručak.

  Četvrti minut – Nakon što ste zapisali ideje i radne obaveze u notes, odvojite bar minut vremena kako bi još jednom sve pregledali i prekontrolisali. Često se dogodi da pri ponovnom pregledu beleški, uočite da ste slučajno nešto zaboravili da napišete ili ste se možda nečeg setili u međuvremenu.

  Peti minut – Bacite sve iz ruku, zatvorite oči i provedite poslednji minut ove rutine u tišini i koncentraciji.

  Nakon ovakve jutarnje vežbe, sigurno ćete se osećati mnogo opuštenije i spremniji se uhvatiti u koštac sa novim radnim izazovima.

  Izvor: Poslovni dnevnik

  Foto: Pexels

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE