Ove dva banke u Srbiji nisu uspele da se dogovore o spajanju

Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

  Ove dva banke u Srbiji nisu uspele da se dogovore o spajanju

  Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković juče je na konferenciji za novinare otkrila da su dve grčke banke u Srbiji šest meseci pregovarale o spajanju ali da su ti pregovori propali, ali nije rekla o kojim bankama je reč.

  “Šest meseci su se vodili pregovori između dve grčke banke i taj proces je završen neuspešno. To je njihova procena i nema veze sa uslovima poslovanja na tržištu u Srbiji. Grčke banke ni na koji način nisu ugrožavale finansijsku stabilnost na našem tržištu, nije bilo značajnih talasanja ni štete po bilo koga”, rekla je juče Tabaković i dodala da se kupac i prodavac nisu saglasili i da je to za njih ”završena priča”.

  Međutim, današnja Politika piše da su te dve banke Vojvođanska banka i Eurobanka EEFG.

  List iz bankarskih krugova saznaje da se radi o ustupanju tržišta tako što bi Vojvođanska banka, čiji je vlasnik Nacionalna banka Grčke, preuzela Eurobank u Srbiji, dok bi Eurobank dobila ono što ima Nacionalna banka Grčke u Rumuniji i Kipru.

  Pregovori su propali, jer banke nisu mogle da se dogovore čiji udeli koliko vrede, piše Politika.

  Izvor: BIZLife/Politika

  Foto: Pixabay

  What's your reaction?

  Komentari

  • E U

   Ako je guverner Jorgovanka Tabaković,a jedna banka je Vojvodjanska,koju je prodala Grčkoj,ona nema više pravo da bude guvernerka,jer je najveću i najbolju banku bacila Grcima pod noge.Pitao bih je kako je dobila stan u Beogradu,i da li joj je njen šofer danas ministar odbrane Srbije ?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE