Ove LOŠE NAVIKE su milionere dovele do BANKROTA - BIZlife

Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

  Ove LOŠE NAVIKE su milionere dovele do BANKROTA

  Milioneri su najčešće poznati po dobrom planiranju, mudrom trošenju finansija i obazrivoj štednji novca. Takođe smatramo da oni žive zdravo, da paze na sebe i da se stalno edukuju. Ipak, nije uvek tako i poznati su nam slučajevi grešaka na tom polju.

  Ali svi znamo milionere koji nemaju samokontrolu. Ovo su najčešće loše navike zbog kojih su milioneri ostali švorc, piše Entrepreneur.

  Nisu pratili svoje rashode

  Bez obzira da li ste frilenser ili Bil Gejts, morate imati svoj budžet i treba da pratite svaki dinar istog. Entrepreneur savetuje da posebno vodite računa o sitnicama koje se ni ne sećate da ste platili. One su ozbiljni potrošači budžeta i ima ih više nego što mislimo. Kada račun milionera počne da opada oni toga nisu ni svesni i ne proveravaju svoje stanje. Oni najčešće ne znaju da vam kažu na šta su potrošili sve. Oni ne proveravaju da li je bilo nekih nelegalnih transakcija, kao ni račune za ručak, hotel ili noćni izlazak. Oni nikada ne upoređuju cene i ne razmišljaju koliko šta košta jer – milioneri su, bili. U početku ovo pripisujemo opijenošću novcem i ne gledamo to kao problem, ali ako se ovo ponašanje probuži, bankrot je blizu.

  Prave skupe i emotivne kupovine

  Oni su veoma skloni emotivnim nabavkama. Na primer kada su neraspoloženi i imaju loš dan u stanju su da odu na neki onlajn sajt i kupe neverovatnu količinu stvari. Polako počinju da se leče šopingom. Ako su mrzovoljni otići će u najskuplji restoran na ručak kako ne bi kuvali. Ipak, oni koji imaju nameru da ostanu milioneri su štedljivi. Setimo se kako je Em-Si Hamer kupio zlatan ram za vrata sa citatom i 21-og trkačkog konja. On je za kratko vreme potrošio preko 70 miliona dolara. Poznat je slučaj 50 Centa koji ima dug od 23 miliona.

  Nisu imali višestruke prihode

  Jedna studija koja je trajala čak pet godina, a bavila se milionerima širom sveta, pokazala je da su većinom imali nekoliko kanala prihoda. Čak 65 procenata je imalo tri toka, a 35 četiri. Ipak postoje i oni milioneri koji nemaju taj slučaj, a jedan od njih je i brazilski biznismen vredan 35 milijarde dolara. On je smatrao da ništa ne može da ugrozi njegovu imperiju goriva. Kada je pala cena nafte on je otišao u bankrot jer nije širio svoj biznis. Kada imate novac sa više strana to vam stvara sigurnost i obezbedićete se.

  Bili su nestrpljivi, agresivni investitori

  I to je upravo ono gde se razlikuju od pravih milionera koji planiraju i investiraju na duge staze, čekaju i ostaju smireni do kraja. Većina investitora se vodi ’Vukom sa Vol Strita’ i srljaju. Zbog činjenice da imaju milione često smatraju da im ne treba dodatna edukacija i savet i onda se lako zaleću glavom bez obzira. Najvažniji zaključak jeste da treba da se edukujete o novcu, da o njemu brinete i čuvate ga.

  [preporucene_vesti ids=”252310, 240698, 232567″]

  Izvor: BIZLife

  Foto: printscreen

  Piše: D.G.

  What's your reaction?

  Ostavite komentar

  Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

  developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
  Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

  MAGAZINE ONLINE