Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    OVE namirnice pomažu pri lečenju bolesti i raka a IMA IH SVAKO DOMAĆINSTVO

    Kuhinja snabdevena zdravim namirnicama čini kuvanje zabavnijim, a vaše telo zdravijim. Mi smo izdvojili nekoliko namirnica koje bi trebalo uvek da imate u kući.

    Đumbir

    đumbir_pixabay

    Đumbir se oduvek koristio u narodnoj medicini kako bi se lečile razne bolesti – od prehlade do zatvora. Đumbir je dobar za podizanje imuniteta, a posebno koristi osobama obolelim od raka koje ga koriste kako bi sprečili mučnine nastale zračenjem.

    Ruzmarinruzmarin_pixabay

    Ruzmarin je biljka koja raste u mediteranskim krajevima i predstavlja uobičajeni sastojak mediteranske kuhinje. On je antioksidans, odličan je za detoksikaciju i razne probavne smetnje. Ukoliko imate problema sa varenjem, tri šolje čaja od ruzmarina bi mogle „obaviti posao“.

    Kukurmakukurma, đumbir_pixabay

    Kukurma je biljka koja pripada porodici đumbira, a u domaćinstvu se najčešće koristi kao začin. Ima jaka antiupalna svojstva, dobar je antioksidant i prema nekim istraživanjima dobra je u borbi proitiv raka dojke, debelog creva, kože i prostate.

    Čili papričicačili. papričice_pixabay

    Glavni sastojak čili papričica je kapsaicin – što ga više papričica ima, to je ona ljuća. Međutim, on je i veoma lekovit. Najpre, on deluje protivupalno – redovan unos čilija može sprečiti pojavu artritisa. Sprečava bol, podstiče zdravlje kardiovaskularnog sistema, poboljšava probavu, hrani imunitet, sprečava rak prostate, čir na želucu i dijabetes.

    Beli lukbeli luk_pixabay

    Glavni sastojak belog luka je alicin koji poseduje antivirusno, antibakterijsko, antigljivično i antiparazitsko delovanje. Istraživanja su pokazala da beli luk ima veoma jaka antikancerogena svojstva i da ga je poželjno konzumirati u što većim količinama.

    Nananana_pixabay

    Nana je biljka koju bi svi trebalo da imamo u kući jer pomaže pri otklanjanju brojnih tegoba. Sprečava bolesti desni, umiruje probavni trakt, podstiče metabolizam, ublažava stres, podiže raspoloženje, jača otpornost organizma na upale i infekcije.

    Kamilicakamilica_pixabay

    Kamilica pospešuje zaceljivanje rana, dobra je u lečenju artritisa, čira na želucu i astme. Štiti od UV zraka, dobra je za kožu i pomaže kod akni i jačanja kose. Istraživanja su pokazala da kamilica zbog njenog antiupalnog delovanja može biti delotvorna i protiv stafilokoka i kandide. Takođe, kamilica je odlična za rešavanje probavnih tegoba.

    Izvor: BIZLife

    Piše: A.M.

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE